Jelenlegi hely

Kamiontilalom Dunaszerdahely belvárosában

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2017, október 11 - 17:51 | Hírek
Dunaszerdahely belvárosának a tehermentesítése a cél – ezt a szempontot tartotta szem előtt a városvezetés, amikor a kamionok belvárosból való kitiltásáról döntött. A tilalom a 12 tonna feletti tehergépjárművekre vonatkozik, és 2017. október 1-től lépett életbe.
Kamiontilalom Dunaszerdahely belvárosában

A kamiontilalom vonatkozik a Fő utcára, a Jesenský utcára, a Pozsonyi útra, a Jilemnický utcára és a Vasútsor utcára. A sűrű teherforgalom jelentősen rongálja a városi közúthálózatot, ezért az önkormányzat csak a kellően széles utakon engedélyezi a kamionok áthaladását. A Lég felől érkező kamionok, ha Galánta felé szeretnének haladni Dunaszerdahely peremutcáit használhatják, vagyis a Czibók és Bécsi úton keresztül ki kell menniük a 63-as főútra, majd a bősi felüljárón keresztül haladhatnak át a városon. A Galánta irányából Dunaszerdahelyre érkező kamionok a Vajanský utcáról nem fordulhatnak a Vasútsor utcára, hanem a bősi felüljárón keresztül kell elhagyniuk a várost. Az önkormányzat a közeljövőben szeretné felújítani a Vasútsor utca útburkolatát, amit a kamionok tönkretettek. A Jesenský utcáról és a Pozsonyi útról azért tiltották ki a teherforgalmat, mert az önkormányzat sikeresen pályázott kerékpárút kijelölésére ezen a szakaszon.

További nagyon fontos változás, hogy a Karcsai úton lévő cégek telephelyeiről sem jöhetnek be a kamionok a Vasútsor utcára, hanem ki kell menniük a 63-as főútra, és a bősi felüljárón keresztül jöhetnek be a városba. A tilalom a 12 tonna feletti járművekre vonatkozik. A rendőrség a tilosban közlekedő kamionokat két hétig figyelmezteti, majd azt követően bünteti.

Forrás: dunstreda.sk