Back to top

Kalmár Zsolt: Újra jól érzem magam a pályán

Publikálva: 2022, szeptember 25 - 15:39
„Szerencsére nem fáj a térdem és fejben is feldolgoztam ezt a sérülést. Három hónapja teljes erőbedobással gyakorlok a csapattal.” A DAC csapatkapitánya egyre jobb formában játszik.
Kalmár Zsolt: Újra jól érzem magam a pályán

Röviddel a Győr elleni felkészülési mérkőzés (3:3) után beszélgetünk, amelyen két gólt lőttél és egy gólpasszt is jegyeztél. Hogyan érezted magad a pályán?
„Egyre jobb állapotba, formába kerülök. Jól érzem magam a pályán, és a Győr elleni edzőmeccsen is igyekeztem a maximumot nyújtani. Nagyon örülök, hogy két gólt és egy gólpasszt is elértem, élveztem a játékot. Ez a hetven-nyolcvan perc szükséges volt a jelenlegi állapotom fenntartásához.”

Hogyan értékelnéd magát a mérkőzést, amelyen az össze gólt jelenlegi vagy egykori győri játékosok rúgták?
„Az első félidőben nagyon jól játszottunk, kevés érintős játékunkkal sok helyzetet ki tudtunk dolgozni, több góllal is vezethettünk volna. A második játékrészben kicsit visszavettünk, mindegyik labdát ki akartuk hozni a támadásépítések során, és az ellenfél erre várt. Több hibát vétettünk, de ez egy edzőmeccs volt, amelyen megpróbáltuk a saját játékunkat játszani. Voltak agresszívebb szakaszai is a meccsnek, de mindent egybevetve egy jó erőpróba volt a pénteki.”

Az is pozitívumnak számít, hogy több fiatal is lehetőséget kapott és olyanok, akik a bajnokságban kevesebb játékperccel rendelkeznek…
„Igen, a barátságos mérkőzések főleg azoknak a labdarúgóknak fontosak, akik kevesebb lehetőséget kapnak vagy akik sérülés után tértek vissza. Az akadémiánk 4-5 fiatal játékosa is szerepet kapott, és egy olyan edzővel, mint Adrian Guľa, aki képes beépíteni őket a csapatba, ez mindenképpen jó iránynak számít.”

Immár a mérkőzéseken és az edzéseken és százszázalékos munkát tudsz végezni?
„Igen, szerencsére nem fáj a térdem és fejben is feldolgoztam ezt a sérülést. Három hónapja teljes erőbedobással gyakorlok a csapattal. Most a bajnokságban kell minél több időt a pályán töltenem.”

Még nyolc mérkőzés van hátra a szezon őszi feléből. Mennyi pontot vársz ezeken az összecsapásokon?
„Az lesz a legfontosabb, hogy visszatérjünk arra az útra, amelyen júliusban-augusztusban elindultunk. Szerintem jó irányba haladunk. A jövő héten a Liptószentmiklóssal csapunk össze, amely ellen nem lesz egyszerű dolgunk. Odahaza sem gyűjtöttük be ellenük könnyen a három pontot, de jól kell indítanunk az októberi hónapot. Reméljük, hogy a fennmaradó őszi összecsapásokon a lehető legtöbb pontot szerezzük meg, és képesek leszünk jó játékkal megörvendeztetni a szurkolókat.”

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: Kalmár Zsolt, DAC
Cookies