Back to top

Kalmár Zsolt: A türelem meghozta a gyümölcsét

Publikálva: 2022, november 7 - 17:12
„Gratulálok a csapatnak, a nézőknek pedig köszönöm, hogy fantasztikus hangulatot teremtettek.” Kalmár Zsolt hosszú kihagyását követően egyre jobban érzi magát a pályán.
Kalmár Zsolt: A türelem meghozta a gyümölcsét

„A kezdő sípszótól kézben tartottuk a mérkőzés menetét, mi irányítottuk, a játék minden elemében az ellenfél fölé nőttünk. Az első félidőben több gólt is szerezhettünk volna, jól és türelmesen futballoztunk, akárcsak a másodikban. A piros lap után még inkább domináltunk. Nagyon örülök ennek a fontos győzelemnek, mert így négy pontnyira leszakítottuk a harmadik helyezettet és a listavezetőhöz is közelebb kerültünk. Gratulálok a csapatnak, a nézőknek pedig köszönöm, hogy fantasztikus hangulatot teremtettek. Remélem, hogy az a továbbiakban is így lesz, hiszen láthatták, hogy küzdöttünk, harcoltunk. Az elmúlt három meccsen olyan teljesítményt nyújtottunk, ami méltó a DAC nevéhez” – értékelte a szombati DAC-Nagyszombat (1:0) rangadót csapatkapitányunk, Kalmár Zsolt.

A döntő találatra egészen a 88. percig kellett várni, de megérte. „Szerintem, ha hamarabb szerzünk vezetést, akkor az ellenfél nyitottabb játékra vált és több területünk lett volna. A csapat és a közönség is türelmes volt, és ez végül meghozta a gyümölcsét. Krsto nagyon szép gólt fejelt Szánthó kiváló beadását követően, így ez a siker egy igazi csapatmunka eredménye volt, mindenki hozzátette a saját részét.”

Zsolti 17. meccsén lépett pályára a hosszú sérülését követően, ebből tizenkettőt a Fortuna Ligában jegyzett. Összesítve hatodszor volt kezdő. „A kezdőcsapat tagjaként jól éreztem magam a pályán, főleg az első félidőben volt így. Később őszintén szólva elfáradtam, hiszen hosszú kihagyás után kaptam ismét ennyi játékpercet. Ilyen remek iramú összecsapások kellenek, hogy újra jó állapotba kerüljek. Hiába edzek keményen, a meccset nem lehet pótolni. Úgy éreztem, hogy jól ment a játék, voltak jó megoldásaim, de a csapat győzelme a legfontosabb. Az első félidőben volt egy ígéretes lövésem, ami nem sokkal ment mellé. Azt mondták, a kapus tolta ki, tehát szögletnek kellett volna következnie. Már bent láttam, azt hittem, hogy a kapufáról befele fog pattani. Jól eltaláltam a labdát, volt vagy harminc méter a távolság. Kezdem visszanyerni az önbizalmam, jönnek vissza a rutinszerű dolgok a pályán. Ezt akarom folytatni, és akkor biztos, hogy ismét jó formába lendülök.”

Idén már csak két mérkőzés vár a sárga-kékekre. Most szombaton Trencsénben lépünk pályára, majd az őszi idényzárón a rózsahegyieket fogadjuk. „Nagyon remélem, hogy a lendületünk kitart az őszi szezon végéig. Egyelőre csak a legközelebbi mérkőzéssel foglalkozunk, hiszen Trencsénben sem lesz könnyű dolgunk. Ők is jó teljesítményt nyújtanak, de ha úgy futballozunk, mint a legutóbbi három mérkőzésen, akkor nem lesz gond. Remélhetőleg minél többen eljönnek idegenben is és buzdítani fognak minket.”

Forrás: dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: Kalmár Zsolt, DAC
Cookies