Jelenlegi hely

Kalmár Zsolt: Tovább szeretnénk menetelni

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, július 20 - 20:46 | DAC hírek
A magyar válogatott játékos számára jól indult az új korszak, amelyben csapatkapitányként vezeti a társakat.
Kalmár Zsolt: Tovább szeretnénk menetelni

Egy éven belül másodszor is sikerült egy hazai 1:1 után idegenben kiharcolni a továbbjutást. Mennyire volt nehéz a krakkói visszavágó?

„Először is szeretném megköszönni a szurkolóknak, hogy ennyien elkísértek és bíztattak minket. Ez tényleg nagyszerű dolog, megtöltötték a vendégszektort. Nem volt könnyű felállnunk 0:1 után, hiszen rögtön a második percben kaptunk egy elkerülhető gólt, de úgy vélem, a csapat nagyon erős volt fejben és folyamatosan dolgoztuk ki a helyzeteket. A második félidőben három-négy góllal is nyerhettünk volna, hiszen a 70. percre felőröltük őket. Nagyon elfáradtak az általunk diktált iramtól. Gratulálok a csapatnak a továbbjutáshoz, de nincs idő az ünneplésre, hiszen vasárnap rajtol a Fortuna Liga és győzelemmel szeretnénk kezdeni a szezont.”

A korán bekapott gól mintha a teljes első félidőre rányomta volna a bélyegét. Mit mondott az edző a szünetben, amitől a fordulás után rögtön ki is egyenlítettünk és egy teljesen más csapat benyomását keltettük?

„Igen, a korai hátrány kicsit megfogott minket, de továbbra is igyekeztük a saját játékunkat játszani. Nem volt egyszerű dolgunk, mivel az ellenfél jó taktikát tervelt ki ellenünk. Szűkítették le a középpálya közepét, de mi készültünk erre. A második félidei korai egyenlítés nagy lendületet adott nekünk, folyamatosan dolgoztuk ki a helyzeteket, Ramireznek, Divkovićnak és nekem is volt két lehetőségünk. Három-négy góllal is nyerhettünk volna. Gratulálok az együttesnek, hiszen két éven belül másodszor is sikerült bejutnunk a második fordulóba, de még tovább szeretnénk menetelni.”

Mennyire készültetek már a következő európai ellenfelünkre, a görög Atromitosz csapatára?

„Tudtuk, hogy továbbjutás esetén ki lesz az ellenfél, de nem nagyon készültünk rájuk, mert tisztában voltunk azzal, mennyire nehéz meccs vár ránk Krakkóban. Gondolom, az edzők már elkezdték feltérképezni a görög együttest.”

Te is említetted, hogy gyorsan közeledik a Fortuna Liga rajtja. Mennyire nehéz átállni a bajnokságra ilyenkor?

„Kevés idő marad a regenerációra, hiszen három napon belül újra pályára kell lépni, de úgy gondolom, megvannak azok a játékosaink, akik frissen be tudnak szállni a bajnokság összecsapásaiba. Most mindenkire nagy szükség van, hiszen csütörtök este százhúsz percet abszolváltunk, de győzni szeretnénk Aranyosmaróton, hiszen a bajnokságban is komoly céljaink vannak.”

Forrás: fcdac.sk

Címkék: DAC, Kalmár Zsolt