Jelenlegi hely

Kalmár Zsolt tavasszal már a DAC-ban és a magyar válogatottban is pályára lépne

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, január 2 - 07:24 | DAC hírek
November 15-én, a Magyarország-Uruguay válogatott mérkőzésen szenvedett súlyos sérülést a magyar válogatott és a DAC középpályása, Kalmár Zsolt, aki bokatörést szenvedett.
Kalmár Zsolt tavasszal már a DAC-ban és a magyar válogatottban is pályára lépne

„Ártatlan szituációt követően tört el a bokám, hallottam a reccsenést.“ – nyilatkozta a Blikknek Kalmár Zsolt. „Két-három percig nagyon fájt, utána már nem annyira. Reméltem is rövid ideig, hogy megúsztam törés nélkül, de sajnos nem így alakult. Annyiból legalább szerencsém volt, hogy nem mozdult el a csont, így nem kellett műteni. Nehéz volt feldolgozni ezt az egészet, ami velem történt, de most már túl vagyok a nehezén.“

Kalmár több mint egy hónapon keresztül fekvőgipszet viselt, a sérült testrészt nem mozgathatta. Az öt hét nem is múlt el nyomtalanul, láthatóan vékonyabb a lába, a rehabilitáció során rengeteget kell majd dolgoznia, hogy visszanyerje régi erejét.
Először Győrben erősít, majd a DAC-nál, ahol január 10-én kezdődik a téli felkészülés. A Fortuna liga február 15-én rajtol, reméli, addigra teljes intenzitású munkát végezhet, ugyanis márciusban Európa-bajnoki pótselejtező vár a magyar válogatottra. „Bízom benne, hogy addigra már lesz a lábamban vagy öt meccs, és jó állapotban állhatok a kapitány rendelkezésére.“ – nyilatkozta Kalmár Zsolt.

sportolunk.sk

Címkék: Kalmár Zsolt, DAC