Jelenlegi hely

Kalmár Zsolt: Óriási fejlődésen mentünk keresztül

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, június 28 - 17:06 | DAC hírek
Csapatkapitányunk tekint vissza a restart utáni időszakra és a Bernd Stock irányítása alatti négy hétre.
Kalmár Zsolt: Óriási fejlődésen mentünk keresztül

Röviddel a Rózsahegy elleni szerdai mérkőzést követően azt nyilatkoztad, hogy a továbbjutás a hazai találkozón úszott el…
„Igen. Odahaza nagyan sok helyzetet kihagytunk, akár három-négy góllal is győzhettünk volna. Ha ez sikerül, akkor felszabadultabban léphettünk volna pályára az ellenfél otthonában, hiszen nekik kell támadniuk. Az első félidőben nem játszottunk rosszul és ha a néhány lehetőségünkből egyet értékesítünk, akkor szerintem mi jutottunk volna döntőbe. Csalódottak vagyunk és nagyon sajnáljuk, hogy nem tudtunk élni a kupadöntőbe való bejutás lehetőségével. Az első összecsapáson osztálykülönbség volt a két csapat között. Összességében tovább kellett volna jutnunk, de sajnos ilyen a foci. Az pedig külön fájdalom, hogy elszomorítottuk a szurkolókat. Köszönjük nekik, hogy eljöttek Rózsahegyre és hogy ebben a nehéz helyzetben is mellettünk vannak, hiszen elszalasztottuk a szezon legnagyobb célkitűzésének a teljesítését. Reméljük, hogy a fennmaradó három mérkőzést megnyerjük és jó szájízzel tudjuk befejezni a bajnokságot.”

Nézzünk vissza a Bernd Stock irányítása alatti négy hétre. Szerinted hova jutottunk el az új vezetőedzővel?
„Véleményem szerint óriási fejlődésen mentünk keresztül. Visszahozta azt német stílust, amit tavaly ősszel képviselt a csapat. A találkozókon látszott, hogy sok helyzetet ki tudunk alakítani és képesek vagyunk uralni a meccseket. De elég sokat kell még fejlődnünk, hiszen fiatal a csapat.”

Az előttünk álló három találkozón két olyan gárdával is összecsapunk, amelyek előttünk vannak a tabellán. Mire számítasz a Slovan és a Zsolna elleni rangadókon?
„Biztosan jó meccsek lesznek, hiszen mindkét csapat támadó felfogásban fog pályára lépni. A Slovan elleni összecsapás mindig egy nagy rangadó, amelyen a szurkolókért fogunk futballozni, hiszen győzelemmel szeretnénk örömet okozni nekik. Ki akarjuk őket engesztelni a kupából való kiesésünkért.”

dac1904.sk

Címkék: DAC, Kalmár Zsolt