Back to top

Kalmár Zsolt: Nincsenek nagy fájdalmaim

Publikálva: 2021, április 2 - 16:13
„Szeretném mindenkinek megköszönni a sok támogató üzenetet. Ezek nagy erőt adtak.” Csapatkapitányunk térdszalagja nem szakadt el, szombaton kiderülhet, mikor léphet újra pályára.
Kalmár Zsolt: Nincsenek nagy fájdalmaim

Kalmár Zsolt a szerdai, Andorra-Magyarország (1:4) vb-selejtező 25. percében rogyott a földre, fájdalmában a műfüvet csapkodta, majd rövid ápolást követően térdkötéssel hagyta el a pályát. Az azóta eltelt eseményekről, a sérülése súlyosságáról kérdeztük a DAC csapatkapitányát. Az élő Facebook-videónk a cikk alján található.

Zsolti, a sérülésed pillanatától mit történt veled egészen mostanáig?
„Először is szeretném mindenkinek megköszönni a sok támogató üzenetet. Ezek nagy erőt adtak ahhoz, hogy azt gondoljam, semmi komolyabb baj nem lesz a térdemmel. A lecserélésemet követően rögtön az öltözőbe mentem, ahol jegelést kaptam a térdemre és a szalagokat is megnézték, hogy nem szakadtak-e el. Ezt követően kaptam egy kötést, csütörtökön pedig mágneses rezonanciás vizsgálaton vettem részt.”

Hogyan viseled testileg és lelkileg a sérülést?
„Aznap éjjel nem igazán tudtam aludni, hiszen az járt a fejemben, hogy ne legyen komolyabb a sérülés. Arra gondoltam, hogy a másnapi vizsgálaton fogom megtudni, hogy mennyit kell kihagynom. Szerencsére azt érzem, hogy nincs komoly baj, nincsenek nagy fájdalmaim. Konkrétumokkal viszont csak szombaton tudok szolgálni, amikor is egy térdspecialistához megyek. A csütörtöki MRI vizsgálat alapján nincs szakadás a térdszalagomban, a keresztszalagom a helyén van. Szombaton kiderül, mikor térhetek vissza a pályára, de stabilnak érzem a térdem.”

Hogy fognak kinézni az elkövetkező heteid?
„Minden bizonnyal sok kezelést abszolválok majd a minél hamarabbi visszatérés érdekében. Még a klubbal is egyeztetnem kell, hogyan tovább, hiszen Győrben is vannak olyan szakemberek, akik tudnak nekem segíteni. Valószínűleg Dunaszerdahelyen és Győrben is kapok majd kezeléseket, ez fogja kitenni a napom nagy részét, hiszen minél előbb, akár már május végén is pályára akarok lépni a bajnokságban.”

Mit mondott neked Marco Rossi és Bernd Storck?
„Mindkettejükkel beszéltem. Szorítanak, hogy ne legyen komoly a sérülésem. Abban maradtunk, hogy a szombati orvosi vizsgálat után felhívom őket és beszámolok nekik arról, hogy nagyjából mikorra tehető a visszatérésem időpontja.”

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Kalmár Zsolt
Cookies