Jelenlegi hely

Kalmár Zsolt: Nincs fontosabb, mint a család és az egészség

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, március 17 - 09:49 | DAC hírek
A DAC csapatkapitánya is odahaza, a négy fal között gyakorol, és várja a fejleményeket.
Kalmár Zsolt: Nincs fontosabb, mint a család és az egészség

Pénteken a DAC vezetése úgy döntött, hogy berekeszti a felnőtt csapatunk edzésfolyamatát is. Az utánpótlásnál ez az intézkedés már múlt hétfőn hatályba lépett. A játékosok jelenleg individuálisan készülnek. „Péntek reggel épp a határnál jártunk Vida Mátéval, amikor hívtak a klubtól, hogy nem kell jönnünk. Utasítottak, hogy forduljunk vissza, mert törölték az edzéseket, és nem tudni, mikor indul újra a közös gyakorlás” – magyarázza Kalmár Zsolt, a DAC csapatkapitánya.

Az edzői stáb egyéni edzéstervet dolgozott ki a játékosok számára. „Kaptunk gyakorlatokat, amiket nap mint nap el kell végeznünk. Nem nagyon megyünk ki a lakásból, ezért itthon végzem el az erősítési gyakorlatokat, a futást pedig itt, a lakhelyemnél. Konditeremben persze minden egyszerűbb lenne, de ott még nagyobb esélye van, hogy a vírust összeszedjem” – folytatja a magyar válogatott középpályás.

A koronavírus terjedése miatt szinte lebénult az egész világ, így érthető, hogy a futball is háttérbe szorult. „Teljesen új helyzetbe kerültünk, hiszen nem tudjuk, mikor fog folytatódni a normális fociélet. Személy szerint nagyon odafigyelek a higiéniára, ha a szükség úgy hozza és kiteszem a lakásból a lábamat. Ha a mérleg egyik oldalára a családomat és az egészséget teszem, a másikra pedig a focit, akkor nem is kérdés, mit választok. Nincs nagyobb érték, mint a családunk és az egészségünk. Most az a legfontosabb, hogy mindannyian egészségesek maradjunk. Ezért kérek én is mindenkit, hogy kövesse az utasításokat, és ha teheti, maradjon otthon!”

dac1904.sk

Címkék: DAC, Kalmár Zsolt