Jelenlegi hely

Kalmár Zsolt: Mindenekelőtt csapatként működtünk jól

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, december 6 - 06:02 | DAC hírek
Interjú Kalmár Zsolttal, aki sorozatban harmadszor nyerte meg az ősz legjobb játékosára kiírt szurkolói szavazást.
Kalmár Zsolt: Mindenekelőtt csapatként működtünk jól

Zsolti, a szurkolók szavazása alapján te lettél az ősz legjobb játékosa. Meglepettnek tűntél, hogy így „fél lábbal” is a tiéd az elsőség…
„Igen, nem igazán számítottam rá. Mindenkinek meg szeretném köszönni, aki rám szavazott. Ez a félév nem úgy sikerült, ahogy elterveztem, de amikor pályára léptem, mindent megtettem annak érdekében, hogy hasznos tagja legyek az együttesnek. A bajnokságban hét mérkőzésen hat gólt lőttem, így a számok alapján jó félszezonom volt, de sajnos sok mérkőzést voltam kénytelen kihagyni is. Tavasszal megújult erővel lépek majd ismét pályára.”

Te kire adtad volna a voksodat?
„Vida Kristopherre, hiszen nagyszerű szezont futott, gólokat lőtt, gólpasszokat adott, nagyon sokat tett a csapatért. Vida Máté és Eric Davis is erősségei voltak az együttesnek, de mindenekelőtt csapatként működtünk jól.”

Közeledik az év vége, ilyenkor van lehetőség az összegzésre. Ha visszatekintesz a 2019-es esztendőre, hova helyeznéd azt a pályafutásodban?
„Lassan három éve vagyok a DAC játékosa, és most sikerült a legjobban a szezonkezdet, de sajnos a sérülések is most sújtottak le rám. Sajnos ilyen a foci. A csapat mindent megtett a jó eredményekért, még ha rendszeresen sok kulcsjátékos is hiányzott a bajnoki meccseken. Így is sikerült elérnünk egy nagyon jó eredményt és remélem, hogy tavasszal hasonlóan sikeresek leszünk. Ha a sérültek felépülnek és formába lendülnek, akkor el tudjuk érni a kitűzött célt.”

Már csak egy mérkőzést játszunk az évben. Mi lehet az, ami a hétvégi Slovan-DAC rangadón a mi oldalunkra billentheti a mérleget?
„Ugyanolyan alázattal kell futballoznunk, mint odahaza ellenük. Tudjuk, hogy a Slovan nagy játékerőt képvisel, de ha úgy játszunk, mint a hazai 5:2 alkalmával, akkor meg tudjuk őket fogni. Tisztában vagyunk vele, hogy rengeteg meccs van már a lábukban, így az őszi szezon vége felé fáradtabbak lehetnek, amit ki kell használnunk. Fiatalok és frissek vagyunk, így remélem, hogy sikerült három pontot szerezni. Én is a helyszínen szurkolok majd a csapatnak.”

A szombati derbi után megkezdődik a csapat téli szünete. Számodra hogyan fog telni?
„Két-három hétig még rajtam lesz a gipsz, aztán elkezdem a rehabilitációt. Nekem már megvolt a szünetem, így keményen neki kell állnom edzeni, hogy januárban jó állapotban csatlakozhassak a csapathoz.”

Kisfiad születése után nyilván máshogy telnek majd a karácsonyi ünnepek, mint a múltban. Mi a terved az ünnepi időszakra?
„Igen. Először a barátnőmmel és a kisfiammal leszünk otthon, este pedig ellátogatunk a családomhoz.”

Mit fogsz kívánni szilveszter éjjelén a 2020-as évre nézve?
„Azt még inkább nem osztanám meg.”

Forrás: dac1904.sk

Címkék: DAC, Kalmár Zsolt