Jelenlegi hely

Kalmár Zsolt: Már százszázalékos állapotban vagyok

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, augusztus 14 - 11:34 | DAC hírek
A 23 éves középpályás szeretné ismét dobogóra vezetni a csapatot, és világversenyen képviselni Magyarországot.
Kalmár Zsolt: Már százszázalékos állapotban vagyok

Pár nap távlatából hogyan látod a szombati, Rózsahegy elleni mérkőzést?

„Szerintem az első félidőben nagyon jól, ötletesen játszottunk, sok helyzetet kidolgoztunk. A második játékrészt is jól kezdünk, de a vezető gólunk után elkezdtük feleslegesen felívelgetni a labdákat. Nem tudtuk megszerezni a lepattanókat, így a Rózsahegynek megvoltak a lehetőségei a gyors ellentámadásokra. Magunkra húztuk az ellenfelet, amely ki is egyenlített. A végén még akár vereséget is szenvedhettünk volna, ezért véleményem szerint a játék képe alapján igazságos a döntetlen.”

Az előző találkozókhoz képest valamivel hátrébb futballoztál. Mennyivel volt más ez a szerepkör?

„Szeretem a hátravont szerepkört, hiszen sok labdát kaptam, és így tudtam szervezni a játékot. Az edző is azt kérte, hogy előre játsszak és tartsam a helyem a pályán. Valószínűleg Huk sérülése játszott közre abban, hogy itt szerepeltem, de szerintem jól helytálltam.”

Így viszont valamivel kevesebbszer értél fel az ellenfél kapuja elé…

„Igen, volt is olyan szituáció, amikor fel akartam futni, de a két belső védő rám szólt, hogy ne menjek, tartsam a helyem. Itt egy kicsit védekezőbb felfogásban kell futballoznom, így nem igazán a gólszerzés, hanem a helyzetet kialakítandó passz kiosztása volt a feladatom.”

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya is kint volt a mérkőzésen. Ez egy plusz motiváció volt a számodra?

„Nem tudtam, hogy itt van, de remélem, tetszett neki a játékom.”

Négy, angol hét után jön egy kis pihenő. Mennyire esik jól, hogy kifújhatjátok magatokat?

„Biztos, hogy furcsa lesz, és szerintem az edzések is más intenzitásúak lesznek. Legalább lesz időnk alaposan felkészülni a Trencsén elleni összecsapásra. Az edző már vázolta a programot, ami elég sűrű lesz, hiszen kedden és szerdán két edzés vár ránk, csütörtökön pedig egy szabadnap. Kíváncsian várom, milyen gyakorlásokat tart, hiszen eddig főleg csak regenerációs edzéseket abszolváltunk vele.”

A Trencsén az elmúlt hetekben többször is megmutatta az erejét, szóval minden bizonnyal egy kőkemény párharc vár ránk. Mennyire lehet számunkra előnyös az a tény, hogy csütörtökön Rotterdamban lépnek pályára Európa-liga mérkőzésen?

„Biztos, hogy kemény meccs lesz, hiszen egy nagyon jó csapattal találkozunk, amely már a tavalyi idényben is minőségi focit produkált. Az új edzővel új motivációjuk is lett. Meglepődtem, hogy sikerült 4:0-ra legyőzniük a Feyenoord gárdáját, amely egy remek erőkből álló, nagy múlttal rendelkező együttes. A csütörtöki, idegenbeli visszavágón nagyon nehéz dolguk lesz, ami előny lehet a számunkra. Remélem, hogy vasárnap három ponttal térünk majd haza.”

Egy kicsit később csatlakoztál a régi-új csapatodhoz, így a nyári felkészülés túlnyomó részét ki is hagytad. Mennyire vagy rendben erőnlétileg?

„Az első két-három meccsen éreztem magamon, hogy a kondícióm még nem megfelelő. Az erőnléti edzőmmel mindennap edzettem a nyár folyamán, ám a mérkőzés egy teljesen más tészta, hiszen teljesen más az intenzitás, főleg rövidsprinteket kell megtenni. Most már százszázalékos állapotban vagyok.”

Három évre szóló szerződést kötöttél a DAC-cal. Mit szeretnél elérni Dunaszerdahelyen?

„A csapat célja ismét a dobogó, ami nem elérhetetlen, hiszen szerintem erősödtünk. Képesek vagyunk elérni ezt a célt, ám ahhoz kemény munka kell. Az egyéni célom, hogy jól futballozzak, gólokat szerezzek, gólpasszokat adjak. Nagy álmom, hogy újra pályára léphessek a válogatottban. Remélem, hogy a jövőben egy világversenyen is képviselhetem a hazámat.”          

Forrás: fcdac.sk

Címkék: DAC, Kalmár Zsolt