Jelenlegi hely

Kalmár Zsolt: Már 80 százalékon

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, március 2 - 14:40 | DAC hírek
A DAC csapatkapitánya szerint még több támadó felfogású együttes kellene a Fortuna Ligában.
 Kalmár Zsolt: Már 80 százalékon

Zsolti, milyennek láttad a tegnapi bajnokit a pályáról?
„Nagyszerű mérkőzést játszottunk, mindkét csapat támadni akart. Úgy gondolom, hogy ha több ilyen felfogású együttes lenne a ligában, akkor az még nagyobb színvonalat képviselne, hiszen mindkét gárda bátran felvállalta a támadójátékot és sokat futott. Le a kalappal mindegyik csapattársam előtt, kiváló meccset játszottunk. De így is kicsit mérges vagyok, mivel kiengedtük a kezünkből a három pontot. Sajnos a második félidő elején nagyon mélyen védekeztünk, így saját magunkra húztuk az ellenfelet, és kaptunk két elkerülhető gólt. 2:2 után azonnal gyors letámadásra váltottunk, és a hazaiak nem is tudták könnyen kihozni és járatni a labdát. A visszaállást és a gyors letámadást kellene összehangba hozni. Szeretnék köszönetet mondani azoknak a szurkolóknak, akik eljöttek és bíztattak minket, hiszen csak közös erővel tudunk eredményesek lenni. Remélem, hogy az e heti két meccsen is kint lesznek a stadionban, és együtt örülünk majd a sikereknek. Szerdán a Poprád elleni kupatalálkozón egyértelműen a továbbjutás a cél.”

Hét nap alatt három összecsapást játszunk. Mennyire segít, hogy a második helyezett otthonában szerzett ponttal vágunk neki ennek a sűrű hétnek?
„Tegnap nagyon jól futballozott a csapat, a játékunkban sok olyan pozitív dolog volt, amelyeket az edzéseken gyakoroltuk. Bár ahogy mondtam, mérges vagyok, hiszen három pontért utaztunk Zsolnára, amit meg is szerezhettünk volna. Most már viszont a szerdai találkozóra készülünk, mert be szeretnénk jutni a kupaelődöntőbe.”

A tegnapival már tizenegyre nyújtottuk a Zsolna elleni veretlenségi szériánkat, az utóbbi években idegenben is nagyon sikeresek vagyunk ellenük. Szerettek a műfüves pályájukon futballozni?
„Igen, hiszen nem pattan fel és el a labda. Jó lenne, ha az összes csapat pályája hasonló lenne, mert ezen könnyebb játszani. Viszont az ellenfél is próbált támadó szellemben focizni, ezért is tudtunk ilyen jó meccset játszani ellenük.”

Úgy tűnt, hogy nagy kedvvel futballoztál. Hogyan érezted magad a pályán?
„Nagyon jól. Megmondtam, hogy kell egy-két meccs, mire ismét visszanyerem a formám. A zsolnai mérkőzés hetének mindegyik napján az edzések mellett külön is fejlesztettem a gyorsaságom és az erőnlétem. Még nem vagyok teljesen fitt, de nagyjából 80 százalékosra már visszatornáztam magam. Minél többet játszom, annál jobb formába tudok kerülni. Érzem magamban az erőt, a magabiztosságot és remélem, hogy az eredmények is jönni fognak.”

dac1904.sk

Címkék: DAC, Kalmár Zsolt