Back to top

Kalmár Zsolt: Erre a teljesítményre lehet építeni

Publikálva: 2021, március 27 - 05:38
Csapatkapitányunk a jubileumi, 25. válogatott mérkőzésén elégedett volt a játékkal, az eredménnyel már kevésbé.
Kalmár Zsolt: Erre a teljesítményre lehet építeni

A Lengyelország elleni, hazai 3:3-as döntetlennel kezdte meg a magyar nemzeti tizenegy a 2022-es világbajnoki selejtezősorozatot. Kalmár Zsolt a 25. válogatott mérkőzésén kezdőként kapott lehetőséget Marco Rossi szövetségi kapitánytól. „A csapat nagyszerűen küzdött, nagy munkát fektettünk a mérkőzésbe, úgyhogy csak gratulálni tudok a játékostáraimnak. Láthattuk, hogy egy ilyen minőségi csapat ellen, mint amilyen a lengyel, végig összpontosítani kell, mert ha egy percre is kihagysz, egyből kíméletlenül megbüntetik” – értékelte az összecsapást a DAC csapatkapitánya, aki a 81. percben hagyta el a pályát. Akkor még 3:2-re vezetett a magyar gárda. „Úgy érzem, hogy egy megnyert meccsen veszítettünk két pontot. Ugyan döntetlent játszottunk egy nagyon erős ellenféllel, de éreztük, hogy ebben a meccsben több is benne volt. Mennünk kell tovább, erre a teljesítményre lehet építeni!”

Míg a Fortuna Ligában a DAC nagy fölénnyel vezeti a labdatartási mutatót, csütörtök este 37%:63% volt az arány – a lengyelek javára. „Minden meccs más, most a sok futás és párharc volt az előtérben. Ez egy más szint, amikor nem csak nálad van a labda. Melós meccs volt, de úgy érzem, mindent kiadtam magamból.”

Márciusban még két vb-selejtező-mérkőzés vár a magyar válogatottra, méghozzá az utolsó két kalapból kisorsolt csapat, San Marino és Andorra otthonában. Előbbivel vasárnap, utóbbival szerdán küzd meg a Rossi-legénység. „Pénteken regenerálunk, szombaton pedig utazunk San Marinoba, ahol a győzelem a cél.”

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Kalmár Zsolt
Cookies