Back to top

Kalmár Zsolt: Egy megnyert meccset veszítettünk el

Publikálva: 2021, március 23 - 23:27
„Jól kell kezdeni a selejtezősorozatot és akkor önbizalommal telve abszolválhatjuk a további találkozókat is.” Csapatkapitányunk kilenc pontot szeretne gyűjteni a vb-selejtező három márciusi mérkőzésén.
Kalmár Zsolt: Egy megnyert meccset veszítettünk el

A Marco Rossi irányította magyar válogatott márciusban három vb-selejtező mérkőzést abszolvál. Holnap este Lengyelországot fogadja a Puskás Arénában, majd két idegenbeli összecsapás következik: vasárnap San Marino, jövő szerdán Andorra ellen. Mindhárom találkozót 20:45 órától rendezik.

A keretbe két DAC-játékos, Kalmár Zsolt és Schäfer András kapott behívót. Mindketten a vasárnapi, nagyszombati rangadó után utaztak el Tatára, az MLSZ edzőközpontjába. „Győztes meccs után sokkal kellemesebb csatlakozni a válogatottbeli társakhoz. Sajnos ez most nem úgy alakult, Nagyszombatban saját magunkat vertük meg. Az egész mérkőzés során uraltuk a játékot, de a hibáinknak köszönhetően egy megnyert meccset veszítettünk el. Fájó vereség volt, hiszen egy pillanatra sem éreztem azt, hogy képesek vagyunk kikapni. Megvoltak a lehetőségeink, de a gyors ellentámadásaikat nem tudtuk megállítani. Az egész csapatnak el kellene gondolkodnia azon, mit is akarunk elérni ebben az évben. Akárhányszor lehetőségünk adódott faragni a Slovan előnyén vagy meglépni a harmadik helyezettől, akkor jött egy rosszabb eredmény” – mondta Kalmár Zsolt, a DAC csapatkapitánya, aki a bajnoki idényben eddig 13 gólt és 5 gólpasszt gyűjtött.

A 24-szeres válogatott középpályásra várhatóan nagy feladat hárul a következő napokban. Mivel a sérült Szoboszlai Dominik nem léphet pályára, így a szurkolók Kalmártól várják, hogy a csapat vezére legyen. Marco Rossi „nagyon jó megoldásnak” nevezte a DAC játékosát, aki a szövetségi kapitány szavai szerint „remek alternatíva lehet Szoboszlai posztján”. „Nem lesz könnyű, de túl kell lépnem a nagyszombati kudarcon, hiszen fontos mérkőzések várnak ránk. A válogatott találkozóknak úgy vágunk neki, hogy mindhármat meg szeretnénk nyerni. Elsőként egy komoly játékerőt képviselő lengyel gárdával találkozunk, de a közelmúltban többször is bizonyítottuk, hogy a jobb csapatokkal is képesek vagyunk felvenni a harcot. Jelenleg a csütörtöki mérkőzésre összpontosítunk, nem akarunk túlságosan előre szaladni. Jól kell kezdeni a selejtezősorozatot és akkor önbizalommal telve abszolválhatjuk a további találkozókat is. Nem érzek nagyobb nyomást magamon, inkább motivációt jelentenek számomra a kapitány szavai” – fűzte hozzá Kalmár Zsolt.

A magyar válogatott márciusi programja:
2021.03.25., csütörtök, 20:45 óra, Budapest, Puskás Aréna: Magyarország-Lengyelország
2021.03.28., vasárnap, 20:45 óra, Serravalle: San Marino-Magyarország
2021.03.31., szerda, 20:45 óra, Andorra la Vella: Andorra-Magyarország

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Kalmár Zsolt
Cookies