Jelenlegi hely

Kalmár Zsolt: Az otthonról szurkolókért is játszunk

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, június 12 - 11:23 | DAC hírek
Kapitányunk a héten ünnepelte 25. születésnapját, és hárompontos ajándékot remél.
Kalmár Zsolt: Az otthonról szurkolókért is játszunk

Nyilván nem kérdéses, hogy milyen születésnapi ajándékot szeretnél kapni a holnapi mérkőzésen…
„Elsősorban annak örülök, hogy három hónap elteltével ismét bajnoki találkozóra készülhetünk. Remélem, hogy az én születésnapi kívánságomnak megfelelően győzelemmel indítjuk a rájátszást. Mindenképpen egy nehéz összecsapásra számítok, hiszen a Nagymihály mindig is egy kellemetlen ellenfél volt számunkra. Zártan védekeznek, jól szűkítik a területeket, de ezért bízom abban, hogy kellőképpen kreatívok leszünk a védelmük feltörésében.”

A szezonban eddig két alkalommal mérkőztünk a keletiekkel. A MOL Arénában döntetlen született, míg idegenben kaptunk egy csúnya ötöst. Van tehát miért visszavágni, vagy nem igazán gondolkoztok ezen?
„Biztosan van miért visszavágnunk nekik, de mi a saját játékunkat akarjuk játszani, és győzni szeretnénk. Ha ez megvan, akkor még nagyobb önbizalommal készülhetünk a jövő hétközi kupameccsre.”

A német Bundesliga indulásakor több szakember is úgy nyilatkozott, hogy az ilyen hosszú kihagyás után inkább az egyéni képességek és a húzóemberek teljesítményei lesznek meccsdöntők, mivel az összjáték nincs még a megfelelő szinten. Mennyire vagy felkészülve arra, hogy a szokásosnál is több teher nehezedik a vállaidra?
„Úgy érzem, hogy napról napra jobb állapotban vagyok, az önbizalmam is rendben van. Remélhetőleg hozzá tudom tenni a csapatjátékhoz azt a pluszt, ami eldönti a mérkőzés kimenetelét. Ugyanezt remélem a középpályásoktól és a csatároktól is.”

Most jönne az a kérdés, hogy mivel hívnád meg a szurkolókat a holnapi összecsapásra…
„A jelenlegi helyzetben az a fontos, hogy az az 500 ember ott legyen. Azonban tudjuk, hogy az otthon maradók is mellettünk állnak, és értük is játszunk holnap.” 

forrás: dac1904.sk

Címkék: DAC, Kalmár Zsolt