Back to top

Kalmár a szezon legjobbja, három DAC-játékos a Fortuna Liga álomcsapatában!

Publikálva: 2021, május 24 - 14:06
Cesar Blackman, Kalmár Zsolt és Eric Ramirez is ott van a szezon legjobb tizenegyében, Kalmár a legértékesebb díjat is megkapta, a tehetségek tizenegyébe pedig négy DAC-játékos került be.
Kalmár a szezon legjobbja, három DAC-játékos a Fortuna Liga álomcsapatában!

Sorozatban hatodik éven is találhatunk DAC-játékost a Fortuna Liga legjobb tizenegyében. A 2015/16-os szezon álomcsapatában Erik Pačinda kapott helyet,egy évvel később Marin 

Ljubičić került be az illusztris társaságba, a 2017/18-as évadban pedig mindjárt négyen, Ľubomír Šatka, Eric Davis, Marin Ljubičić és Erik Pačinda képviselték klubunkat. Két éve a szakmai zsűri Kristián Koštrnát, Eric Davist és Kalmár Zsoltot látta a legjobbnak a saját posztján, tavaly Eric Davis és Kalmár Zsolt került be a TOP11-be.

A hétvégén befejeződött 2020/21-es szezon legjobbjai között is ott van Kalmár Zsolt (sorozatban harmadik éven), első alkalommal pedig Cesar Blackman és Eric Ramirez.

Így fest a Fortuna Liga 2020/21 Legjobb Tizenegye:
Dominik Greif (Slovan, 15 szavazat) - Cesar Blackman (DAC, 11), Vasil Božikov (Slovan, 9), Jakub Kiwior (Žilina, 12), Vernon De Marco (Slovan, 13) - David Hrnčár (Z. Moravce , 19), Joeri De Kamps (Slovan, 10), Zsolt Kalmár (DAC, 24), Rafael Ratao (Slovan, 10) - David Strelec (Slovan, 6), Eric Ramirez (DAC, 22)

Mindössze három játékos őrizte meg tavalyi pozícióját a szezon legjobbjai között: GreifBožikov és Kalmár. A többiek idén kerültek be először az év álomtizenegyébe.

A legtöbb szavazatot Kalmár Zsolt szerezte (a 25 lehetségesből 24-et), Eric Ramirez neve 22 szavazócédulán jelent meg.

Kalmár a Szezon játékosa

A legértékesebb trófeát Kalmár Zsolt szerezte meg. Csapatkapitányunk volt a Fortuna Liga elmúlt idényének legnagyobb egyénisége, amit a 25 szavazóból 19 támasztott alá. Sajnos Zsolti a pénteki térdműtétje miatt nem tudott személyesen részt venni a tegnapi gálaesten, így videón üzent a jelenlévőknek. „Ez pályafutásom legértékesebb individuális díja, nagyon boldog vagyok, hogy a bajnokság legjobb játékosának választottak. Köszönöm a klub támogatását és az edzők, valamint a csapattársaim segítségét, hiszen nélkülük nem nyerhettem volna meg a szavazást.”

Csapatkapitányunk márciusban az Év futballistája hagyományos ankétjának keretén belül is megnyerte a szakértők szavazását a Fortuna Liga legjobb játékosára. Mindkét díj első alkalommal került klubunkba.

A tegnapi ünnepség során átadott díjak nyertesei:

A legjobb játékos: Kalmár Zsolt (DAC, 19)
A legjobb edző: Pavol Staňo (Žilina, 17)
Gólkirály: Dawid Kurminowski (MŠK, 19 gól)
A szezon felfedezettje: David Hrnčár (FC ViOn Z. Moravce, 13)
A legjobb játékvezető: Peter Kráľovič (25)
A legjobb játékvezető asszisztens: Daniel Poláček (11)
Fair play díj: MŠK Žilina és Peter Čögley (ViOn)

Az ankétban a Fortuna Liga csapatainak vezetőedzői, a Ligás klubok uniójának elnöke, a Szlovák labdarúgó-szövetség képviselői (köztük a nemzeti válogatottak edzői), további szakemberek és a sajtó képviselői szavazhattak. A legjobb játékvezetőkre a SzLSz játékvezető-ellenőrei, valamint a Játékvezetői asszociáció képviselői is szavazhattak.

Idén negyedszer hirdették ki a tehetségek legjobb tizenegyét. Ebbe a kategóriába azok a játékosok tartoznak, akik az adott idényben koruknak köszönhetően szerepelhetnek hazájuk U21-es válogatottjában. Ebben a csapatban, amely az egész szezon során begyűjtött pontok alapján született, háromszorosan vagyunk képviselve.

A jövő csillagai - a Fortuna Liga 2020/21 Legjobb Tizenegye a tehetségekből:
Samuel Petráš (MŠK Žilina) - Cesar Blackman (DAC), Jakub Kiwior (MŠK Žilina), Branislav Sluka (MŠK Žilina) - András Schäfer (DAC) - Saymon Cabral (Trnava), David Strelec (Slovan), Dávid Ďuriš (MŠK Žilina), Marko Divkovič (DAC) - Eric Ramirez (DAC), Dawid Kurminowski (MŠK Žilina)

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Cookies