Back to top

Kalmár is pályára léphet a mai meccsen

Publikálva: 2022, július 28 - 08:42
Az EKL 2. előselejtezőjének első felvonásán elért kétgólos Feröer-szigeteki győzelem után a visszavágón is diadalmaskodni akarnak a sárga-kékek. A DAC-Víkingur összecsapás csütörtökön 21:00 órakor kezdődik.
Kalmár is pályára léphet a mai meccsen

A DAC remek helyzetből várja a feröeri Premier League tavalyi bronzérmese elleni visszavágót. Egy hete ugyanis a sárga-kékek Krstović és Ciganiks parádés találataival 2:0-s győzelmet arattak az ellenfél otthonában.

Az Észak-Európából való hazatérés után a szezon ötödik tétmeccse, a Zsolna otthonában abszolvált bajnoki találkozó várt ránk, amelyen négy győzelmet követően ezúttal be kellett érnünk a döntetlennel. Nikola Krstović öt nap alatt a második ollózós gólját lőtte. „Úgy van vele az ember, hogy a feröeri találata után azt gondoltam, most hosszú ideig nem szerez majd hasonló gólt. Ám pár nap eltelt, és sikerült megismételnie ezt a mutatványt” – kommentálta a montenegrói gólvágó dupla mestermunkáját Adrian Guľa vezetőedző.

Trénerünk a mai hivatalos meccselőtti edzést a MOL Arénában vezette, ahol ezt követően a hagyományos sajtótájékoztató is megrendezésre került. „Mentalitásunkból fakadóan mindig a győzelemre játszunk, szeretnénk a saját stílusunkkal sikeresek lenni. A csapat továbbra is egy folyamat részese és számunkra az a fontos, hogy a szurkolók érezzék: a megfelelő irányba tartunk. Nem számolgatunk, a győzelemért lépünk pályára. A 2:0-s eredmény a visszavágóra tekintve jó, de maximálisan ébernek, kellően magabiztosnak, ám ugyanakkor szerénynek és szorgalmasnak kell lennünk. Ezekre akarunk építeni. A saját bőrünkön tapasztaltuk meg az ellenfél játékstílusát, így bízom benne, hogy felkészültebben várjuk a támadásaikat és hatástalanítjuk az erősségeiket: a pontrúgásokat és a gyors ellentámadásokat. Ugyanakkor a támadásban pedig hatékonynak kell lennünk. Remélhetőleg alaposan felkészültek vagyunk, amit a pályán bizonyítani is akarunk. Győzelemre fogunk játszani” – ismételte el a DAC 47 éves vezetőedzője.

A Zsolna elleni összecsapáson Ciganiks megsérült. „Kisebb gondjai vannak, a holnapi nap folyamán meglátjuk, képes-e pályára lépni.” Ellenben Kalmár Zsolttal kapcsolatban egy remek hírrel szolgálhatunk, aki több mint 16 hónap után ismét helyet kapott a DAC mérkőzésre készülő keretében. „Felkészült, teljes erőbedobással edzett a csapattal. Bízom abban, hogy ez nemcsak számunkra vonzó lehetőség, de a szurkolók is kíváncsiak arra, hogy egy hosszú kihagyás után jó vezérként megmutassa a tudását a pályán” árulta el Adrian Guľa.

Az eddigi mérleg az európai kupasorozatokban (Bajnokok Ligája, EKL, Európa-liga, illetve annak elődjei – KEK/UEFA-kupa:
DAC: 26 10-3-13, 41:47-es gólarány
Víkingur Gøta: 29 7-5-17, 20:63-as gólarány

Albán játékvezetők

Albán játékvezetői négyes dirigálja a DAC-Víkingur összecsapást. A 32 éves Juxhin Xhaja lesz a főbíró, aki 2018 óta szerepel a nemzetközi kupasorozatokban. A vonalakon honfitársai, Ridiger Çokaj és Mario Shazivari segítik a munkáját, míg a negyedik játékvezető szerepét Erjon Bastari tölti be. Az UEFA ellenőre a lengyel Łukasz Wachowski lesz, míg a játékvezetők teljesítményének megfigyelése a holland Jan Willem Wegereef feladata lesz. 

Az Európa Konferencia Liga 2. előselejtezőjében megrendezésre kerülő DAC 1904 – Víkingur Gøta párharc visszavágóját csütörtökön 21:00 órakor rendezik.

A továbbjutó csapat a 3. selejtezőkörben a grúz-román Saburtalo Tbiliszi-FCSB csata sikeresebbikével találkozik. Az első felvonás Grúziában 1:0-s hazai győzelmet hozott, a visszavágóra holnap 19:30 órakor kerül sor. Ugyanakkor már azt is tudjuk, hogy amennyiben a DAC és a Nagyszombat is bejut a 3. előselejtezőbe, az első felvonást jövő hét szerdán abszolváljuk, méghozzá hazai pályán. 

Forrás: dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Kalmár Zsolt
Cookies