Jelenlegi hely

Kalmár és Šatka: Bárhogy is végződik, a meccs után mezt cserélünk

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, március 21 - 17:29 | DAC hírek
Kalmár Zsolt és Ľubomír Šatka ma ellenfélként találkozik Nagyszombatban.
Kalmár és Šatka: Bárhogy is végződik, a meccs után mezt cserélünk

Specifikus mérkőzés, amelyre hetek, sőt hónapok óta készül szinte az egész Kárpát-medence. A mai szlovák-magyar Eb-selejtezőn pályára léphet a DAC két erőssége, Kalmár Zsolt és Ľubomír Šatka is.

Klubunk számára is rendhagyó ez a helyzet, hiszen korábban még sosem játszott hasonló felnőtt válogatott mérkőzésen két játékosunk egymás ellen. A kezdősípszó előtt négy egyforma kérdést tettünk fel a srácoknak.

Játszottál már valaha a válogatottban egy csapattársad ellen?

Ľubo: „Jó kérdés, de nem emlékszem rá.”

Zsolti: „Igen, párszor előfordult, például Yussuf Poulsen és Teemu Pukki ellen, akikkel a Lipcsében, illetve a Bröndbyben futballozta együtt. A mostani azonban mindkettőnk számára egy különleges alkalom lesz Ľubo Šatkával.”

Milyen lesz most Zsolti illetve Ľubo ellen futballozni?

Ľubo: „Kicsit furcsa, ha mindketten pályára lépünk. Mindegyikünk a saját hazája sikeréért küzd majd, így semmiképpen sem fogjuk kímélni egymást.”

Zsolti: „Furcsa, ám a pályán nincs barátság és ha kell, keményen belemegyünk az egymás elleni párharcokba, de a mérkőzések előtt és után azért elbeszélgetünk. Remélem, hogy Ľubo Šatkával mezt is cserélünk majd.”

Mit vársz a mai összecsapástól?

Ľubo: „Felfokozott hangulatot, küzdelmes és mindenképpen taktikus meccset, hiszen az egyik csapat sem akar majd hibázni. Valószínűleg az első gól nagyban meghatározza a találkozó kimenetelét. Nehéz megmondani, mi várható, hiszen az ilyen rangadókon bármi megeshet, de remélem, hogy sikerrel járunk.”

Zsolti: „Tisztában vagyunk vele, hogy egy nagyon nehéz találkozó vár ránk, hiszen a szlovák válogatott több tagja is az európai élbajnokságokban futballozik – viszont alaposan felkészülünk belőlük. Egy pikáns találkozó lesz a pályán és azon kívül is.”

A 2019-es esztendő az EB-selejtezők jegyében telik majd. Mit szeretnél elérni?

Ľubo: „Természetesen mindenki ki akar jutni a kontinensviadalra. Az első két találkozó nagyon fontos lesz, hiszen kemény ellenfelekkel csapunk össze, akik komoly vetélytársaink lehetnek a kijutásért vívott harcban. Mindenképpen kellene a jó kezdés, a győzelmek, a megszerzett pontok, és aztán majd kiderül, lesz-e esélyünk a kvalifikációra. Bízom benne, hogy igen.”  

Zsolti: „A legfontosabb, hogy az első mérkőzést megnyerjük, mivel az nagy önbizalmat és lendületet adna a csapatnak. Jelenleg csak a Szlovákia elleni összecsapásra összpontosítunk, amelyen a három pont megszerzése a cél – a továbbiakat pedig majd meglátjuk.”

Forrás: fcdac.sk