Back to top

Kalmár az InStat szerint is a Fortuna Liga legjobbja

Publikálva: 2021, június 22 - 14:28
Az InStat index szerint is a DAC csapatkapitánya, Kalmár Zsolt volt a Fortuna Liga tavalyi idényének legjobb játékosa. Cesar Blackman a második helyen végzett.
Kalmár az InStat szerint is a Fortuna Liga legjobbja

Csapatkapitányunk következő elismerése. Kalmár Zsolt egy újabb, a Fortuna Liga játékosait értékelő ranglista élén végzett – írja a szlovákiai élvonal hivatalos honlapja.

Kalmár Zsolt a sérülése ellenére is sikeres szezont zárt. A DAC csapatkapitánya több egyéni díjat is besöpört. A szezonvégi Év Tizenegye gálaestjén őt választották a Fortuna Liga legjobb futballistájává, az Év Labdarúgója szavazásán is Kalmárt látták a tavalyi naptári év legjobbjának, sőt a hónap legjobb játékosának és a hónap legszebb góljáért járó díjat is szerzett.

Kalmár a hivatalos mérkőzésstatisztikák szerint is a honi élvonal legjobbja lett, a legmagasabb úgynevezett InStat Indexet elérve (279). A második helyen Cesar Blackman végzett 275-ös pontszámmal.  

Az Instat Index a hivatalos mérkőzésstatisztikák alapján kerül kiszámolásra. Ez egy olyan automatikus algoritmus, amely összesíti a játékos teljesítményét és a csapat felé mutatott hasznosságát. Az InStat Index segít meghatározni a futballista kvalitásait. Az Instat Index alapján Európa legjobb játékosa Lionel Messi 402 ponttal. Kalmár Zsolt a 279-es eredményével összességében a 945. helyen áll. Például az Atletico Madrid csatárcsillaga, Luis Suárez is ugyanilyen számot ért el. 

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Kalmár Zsolt
Cookies