Jelenlegi hely

Június 6-tól újra jár a biciklibusz Dunacsúnig

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, június 2 - 11:56 | Közérdekű
Június első szombatjától, június 6-tól újra jár Dunaszerdahelyről hétvégeken és ünnepnapokon a 20 kerékpár és 20 utas szállítására alkalmas különleges autóbuszjárat. A továbbra is érvényes előírás szerint az utasok kötelesek védőmaszkot viselni vagy eltakarni az arcukat.
Június 6-tól újra jár a biciklibusz Dunacsúnig

Az immár tizedik szezonját megkezdő nyári járat útvonala változatlan, a végállomása immár harmadik éve Dunacsún. A bicikliszállítás és az utazás továbbra is ingyenes.

A fő turistaidényben a járatot működtető Dunaszerdahelyi Autóbusz-közlekedési Vállalat felhívja az utazóközönség figyelmét arra, hogy a biciklistákon kívül görkorcsolyázók is igénybe vehetik. Ha a speciális autóbusz kapacitása megengedi, utazhatnak vele gyalogos turisták is. A sportfelszerelésen kívül minden utazó maximum egy kézipoggyászt vihet magával, amelynek méretei maximum 50x30x20 cm. Nagyobb csomag nem engedélyezett.

A buszjárat a dunaszerdahelyi városházával szembeni megállóról indul 9.30-kor és 13.30-kor, Dunacsúnról vissza pedig 12 és 18 órakor. A járatnak két közbeeső megállója van még Bősön a gáton és Vajkán a kompkikötő közelében a Csente csárdánál.

A Dunaszerdahelyi Autóbusz-közlekedési Vállalat a járat működtetésével főleg a régióbeli kerékpáros turizmust szeretné támogatni. A dunaszerdahelyiek és a turisták részéről eddig nagy volt az érdeklődés a speciális járat iránt. Remélhelőleg hétvégeken még többen „nyergelnek át” kerékpárra és a görkorcsolyára, hiszen a bősi felvízcsatorna mentén mindkét oldalon kiváló lehetőség nyílik erre.  

Az autóbusz a tervek szerint októberig közlekedik, de ez az időjárástól függően módosulhat.

Bővebb aktuális információk: 0910/49 49 49

További információk a vállalat weboldalán itt érhetők el.

dunstreda.sk

Címkék: cyklobus