Back to top

Július 1-től a papírhulladékot is elszállítják

Publikálva: 2019, június 24 - 16:16
A városi hivatal a zöld- és a műanyaghulladék elszállítása után 2019. július 1-től a papírhulladék szervezett gyűjtését és elszállítását is bevezeti Dunaszerdahely családi házas övezeteiből.
Július 1-től a papírhulladékot is elszállítják

Az önkormányzat az intézkedéssel azt szeretné elérni, hogy a lakosok minél nagyobb mennyiségű hulladékot szelektáljanak. A zöldhulladékot 2016 óta, míg a műanyaghulladékot 2018-tól szállítják el. Mindkét esetben a kihelyezett hulladék mennyisége folyamatosan emelkedik.

A családi házaktól elszállítják: az újságokat, könyveket, füzeteket, kartonpapírt, írógéppapírt, papírtáskát, leveleket, papírtörlőket, papírdobozokat, borítékokat, szórólapokat, katalógusokat, plakátokat, képeslapokat, csomagolópapírt.

Nem szállítják viszont el az indigós papírt, viaszos papírt, használt pelenkát, higiéniai kellékeket, műanyag csomagolóanyagokat, többrétegű csomagolóanyagokat - tetrapackot, szennyezett papírt, zsíros papírt, aulofóliát (alobal).

Az elszállítás ütemterve:  Július 1., Augusztus 5., Szeptember 2., Október 7., November 4., December 2.

A más napokon kihelyezett papírhulladékot NEM szállítják el! A papírhulladékot az elszállítás napján reggel 7 óráig kell kihelyezni a ház elé.

A városi hivatal műszaki osztálya arra kéri a lakosokat, hogy a papírhulladékot (kartonpapírt, újságokat, szórólapokat) összekötözve rakják ki. Ezúttal nem zsákokba kell gyűjteni a hulladékot.

dunstreda.sk

Ezt már olvasta?