Back to top

Jövőre sokaknak kell újra cserélniük a gépjárművezetői jogosítványukat

Publikálva: 2022, december 20 - 06:55
A kötelező csere több mint 650 ezer gépjárművezetőt érint és hamarosan már nem csak régi, rózsaszínű gépjárművezetői jogosítványokra vonatkozik, melyeket még érvényességi idő meghatározása nélkül állítottak ki.
Jövőre sokaknak kell újra cserélniük a gépjárművezetői jogosítványukat

Elsősorban másfél éven belül érvényüket vesztik a legrégebbi, még érvényességi idő feltüntetése nélkül kiállított jogosítványok, ugyanakkor a legtöbb esetben kötelezővé válik a jogosítványcsere az újabban kiadott okmányok tulajdonosai számára is.

Azok a gépjárművezetői jogosítványok, melyeket 1993. január elseje és 2004. április 30-a között állítottak ki, 2023. december 31-ig lesznek érvényben, tehát az érintetteknek megközelítőleg másfél évünk marad a cseréjükre.

A következő hullámban ugyancsak érvénytelenné válnak majd a 2004. május elseje és 2013. január 18-a között kiadott okmányok, ezer cseréjére viszont még van 10 évünk, mivel 2023. december 31-ig érvényesek.

A legrégebbi, rózsaszínű gépjárművezetői jogosítvány aktuálissá váló cseréje tehát közel 650 ezer jogosítványtulajdonost érinthet, s bár többen közülük időközben már újra cserélték azt, még mindig sokan vannak, akik a korlátlan érvényességre hagyatkoztak. Ezért számolni kell azzal, hogy a határidő vége felé az ügyfélszolgálatokra komoly nyomás nehezedik majd, tehát mindenképp érdemes az év végénél hamarabb elintézni ennek a fontos okmánynak a cseréjét.

(NZS/Felvidék.ma/magazin.autobazar.eu)

Ezt már olvasta?

Cookies