Back to top

Jövőre Dunaszerdahelyen is labdarúgó Európa-bajnokságot rendeznek

Publikálva: 2024, június 13 - 19:02
Városunk is elkezdte a felkészülést a jövő évi U21 éven aluli labdarúgó Európa-bajnokságra, amelyre 2025. június 11. és 28. között kerül sor nyolc szlovákiai városban.
Jövőre Dunaszerdahelyen is labdarúgó Európa-bajnokságot rendeznek

A szervezők és a város, valamint helyi intézmények képviselőinek találkozóján a városi hivatalban dr. Puha György alpolgármester vezetésével elsősorban a mobilitás, a biztonság kérdéseivel foglalkoztak. A találkozó az egyik első lépése volt annak a tárgyalássorozatnak, amely a rendező városok felkészülését segítik elő a kontinens második legnagyobb labdarúgó eseményére.

Mindkét fél egyetértett abban, hogy az együttműködés kezdeti szakaszában tevékenységüket elsősorban a rendezvény népszerűsítésére összpontosítják, hiszen nemcsak a hazai, hanem a külföldi szurkolók hatékony tájékoztatása elengedhetetlen a kontinensviadal sikeréhez.

A korosztályos EB-t 2025. június 11. és 28. között rendezik meg, amelyen 16 csapat vesz részt, miközben összesen 31 mérkőzést játszanak. Négy mérkőzést rendeznek Dunaszerdahelyen a MOL Arénában, ebből egy negyeddöntőt.

A jövő évi 21 éven aluliak labdarúgó Európa-bajnokságára további hét szlovákiai város is készül – Pozsony, Nagyszombat, Nyitra, Zsolna, Trencsén, Eperjes és Kassa.

A szervezők becslése szerint akár 300 ezer szurkoló is kilátogathat a szlovákiai EB-mérkőzésekre.

Rendezőként Szlovákia biztosan részt vesz a tornán, a holland csapat is már kiharcolta a továbbjutást. A jegyértékesítés pedig idén ősszel indul. Decemberben sorsolják ki a csoportokat; ezután tudjuk meg, mely mérkőzéseknek ad otthont városunk.

(rp)

Ezt már olvasta?

Cookies