Back to top

Jövő héten gyűjtik a kerti hulladékot

Publikálva: 2016, április 29 - 12:48
Május 2-tól a családi házas övezetben bevezeti a Városi Hivatal a mobil kerti hulladék gyűjtését, amelyet a Municipal Real Estate DS kft. munkatársai fognak végezni. Fontos viszont figyelnünk, mi is kerül a zsákokba.
Jövő héten gyűjtik a kerti hulladékot

Kürthy Sándortól, a Municipal Real Estate DS kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, hétfőtől a munkatársaik végzik a gyűjtést és kérik a lakosokat, hogy a jelzett szedés előtti este helyezzék ki a hulladékot a héten megkapott zsákokba, mert a városi vállalat már a kora reggeli óráktól kezdi a gyűjtést. (Az érintett napokat az egyes utcákra vonatkozóan a cikk végén találják.)

Az ágakat és olyan kerti hulladékot, amely kiszakítaná a fóliazsákot, ne tegyék a zsákba, azokat a zsák mellé helyezzék, amelyet a városi cég munkatársai a zsákkal együtt fogják elszállítani. Ha a fóliazsákokba nem kerti hulladék kerül, a városi cég nem fogja elszállítani, hanem megjelöli és ott hagyja a ház előtt. A zsákokat egyébként is jelölik, így amennyiben a gyűjtőtelepre szállítva ugyancsak azt tapasztalják a Municipal Real Estate DS kft. alkalmazottai, hogy nem csupán kerti hulladék került a zsákba, akkor jelzik a lakosoknak, hogy másként járjanak el a jövőben.

Kürthy Sándor kiemelte, nem a szankcionálás a céljuk, hanem az, hogy valóban a kerti hulladékot szállítsák el, mert csupán ezt tudják feldolgozni. Ezzel együtt pedig, ahogy arról már korábban is írtunk, éppen az újrahasznosítás csökkenti a városi hulladékgazdálkodásra szánt kiadásokat. Ez pedig nem csak a környezettudatosabb viselkedés miatt fontos, hanem amiatt is, hogy a városi szemétdíjak a jövőben is csökkenhessenek.

Hétfő (május 2.)

Sport utca,  Mezei utca, Átrium utca, Szabó Gyula utca, Nagyabonyi út, Sikabonyi utca, Ady utca, Kertész utca, Kodály utca,  Jókai utca, Amadé László utca, Szent György utca, Partizán utca, Erdő utca, Hársfa utca, Szőlőskert utca, Szövetkezeti utca, Nyárfa utca, Reptér utca, Pagony utca, Felső utca, Gombotás utca, Csigéri utca, Szent Erzsébet utca, Kiserdő utca, Fényes utca, Alsó utca, Összekötő utca, Szép utca, Fás utca, Juharfa utca, Zsák utca a Mécs László utca.

Kedd (május 3.)

Pókatelek sor, Lengyár utca, Csermely Gy. utca, Csaplár B. utca, József A. utca, Király Zsigmond utca, Móricz Zs. utca, Aradi vértanúk utca, Malom utca, Pódafai út, Csallóköz utca, Nyírfa utca, Zöld utca, Csillag utca, Kereszt utca, Béke utca, Rákóczi utca, Mély utca, Petőfi S. utca, Arany J. utca, Építők utca, Bősi út, Fürdő utca, Diófa utca, Kistejedi utca, Kertalja utca, Üdülő sor, Karcsai út, Újtelep utca, Fatelep utca, Bihari utca a Ollétejed.

Szerda (május 4.)

Vasútsor utca, Október utca, Virág utca, Akácfa utca, Štúr utca, Tábor utca, Ádor utca, Jesenský utca, Kulacs utca, Komenský utca, Rózsa utca, Štefánik utca, Szent István tér, Múzeum utca, Kisudvarnoki út, Sládkovič utca, Bacsák utca, Búzavirág utca, Borostyánkő utca. Mikszáth K. utca, Fábry Z. utca, Világos utca, Csendes utca, Széchenyi utca, Madách I. utca, Liszt F. utca, Kossuth L. utca, Kis utca, Rövid utca, Hviezdoslav utca, Cukorgyár utca, Gesztenyesor utca, Rényi utca, Esterházy utca, Czibók utca a Marczell M. utca

Ezt már olvasta?