Back to top

Jövő hét szombaton adják át Dunaszerdahely város díjait – a szombati programok ajánlója

Publikálva: 2022, április 16 - 13:10
Jövő héten, háromnapos örömünnepként valósul meg az idei Szent György-napok rendezvénysorozata. Szombaton kerül sor Dunaszerdahely város díjainak ünnepélyes átadására, melyre tisztelettel hívja a város lakosait Dunaszerdahely Város Önkormányzata. A szombati, április 23-ai programokról bővebben az alábbiakban olvashatnak.
Jövő hét szombaton adják át Dunaszerdahely város díjait – a szombati programok ajánlója

Már kora délután benépesül a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ előtti tér, 14 órától fajátékokkal játszhat együtt kicsi és nagy. Lesz itt lovagi torna, népi ügyességi fajátékot, valamint logikai játékokat próbálhatnak ki az érdeklődők.

Fél órával később, 14.30-tól az ismert bábjátékos, népművelő, Csepi Zsuza vezette Aranykert bábszínház szórakoztatja a nagyérdeműt. A csoport vezetője vallja, hogy a legjobb oktatási módszer a báb, biztosak lehetünk benne, hogy ezúttal is kedves, tanulságos mesével kötik le a legkisebbek figyelmét.

Vlado Kulíšek pantomimművész érkezik 15.15-től a Csaplár előtti térre. Egy csodálatos, régi koffert hoz magával, amelyben különleges, varázslatos kalapok és sapkák bújnak meg. Mitől varázslatosak? Mivel a pantomimelőadás nézőit bárhová képesek elrepíteni: cirkuszba, a kertbe, vagy éppen a játszótérre...

Tündérmesét énekel nekünk Kevicky Tünde 16 órától. A magyar és szlovák nyelvű, interaktív koncert a gyerekek bekapcsolódásával válik teljessé. Táncolnak, énekelnek, miközben játékosan fejlesztik a gyerekek zenei tehetségét.

Ének után ének – az Opera Trió három felvidéki énekművésze – Kevicky Tünde, Kollár Katalin és Kovács Nagy Andrea – előadásában magyar nóta-, operett- és musicalösszeállítás követi a Tündérmesét, mégpedig 16.30-tól.

A Szent György-napok legfontosabb mozzanatára, Dunaszerdahely város díjainak átadására kerül sor 18 órától a Csaplár Benedek VMK színháztermében. A Dunaszerdahely Város Díszpolgára, a Pro Urbe és a Dunaszerdahely Város Polgármesterének Díjai mellett az idén első alkalommal adják át a városi díjak rangjára emelt Pro Educatione díjat, melyet az oktatás területén végzett kiemelkedő munkájáért kap majd ezután minden évben egy-egy pedagógus.

A díjátadó gálán városunk művészei, tehetségei köszöntik a díjazottakat és a közönséget. Juhos Attila éneke, a Csallóközi Táncegyüttes koreográfiája, a Fókusz Diákszínpad előadása és Veronika Kelemenová, a Ladislav Dúbrava gimnázium diákjának szavalata színesíti az estet.

Este fél nyolctól újra a VMK előtti színpadra figyelhet a közönség, a Csallóközi Táncegyüttes a Pósfa zenekar kíséretével szórakoztatja a nézőket. Az Oláh Attila vezette táncegyüttes több korosztálya mutatkozik be, a Kárpát-medence táncait ropják a színpadon. A hazai és külföldi díjakkal többszörösen elismert Pósfa zenekar kíséri őket, biztosítva az autentikus zenei hangzást.

Szombat este sem maradunk popzenei koncert nélkül. A Csallóközben is nagy sikernek örvendő Arizóna zenekar biztosítja a szombat esti felhőtlen hangulatot, este kilenc órától.

Látta már az idén debütált, Lombos Mártonnal készült klipjüket?

A Szent György-napi ünnepi programok mindegyike ingyenesen látogatható.

-rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies