Back to top

Jövő hét kedden gyűjtés, szerdán karitász nap Dunaszerdahelyen

Publikálva: 2019, június 6 - 16:51
Az ország területén több helyszínen, Nagyszombat megye öt városában szervezik meg az idén is a karitász hetet, melynek – ahogy az elmúlt években – ezúttal is lesz dunaszerdahelyi állomása. Jövő héten kedden a hajléktalanszálló lakói számára gyűjtést, majd szerdán karitász napot szervez a dunaszerdahelyi karitász.
Jövő hét kedden gyűjtés, szerdán karitász nap Dunaszerdahelyen

A Szlovák Katolikus Karitász az idén is meghirdeti a karitász hetet, amely országosan június 9-15. közt kerül megrendezésre. Már harmadik alkalommal Dunaszerdahely is részese lesz ennek a tájékoztató programnak.

Bugár György, a Dunaszerdahelyi Plébániai Karitász vezetője portálunknak elmondta, hogy a már két alkalommal sikeresen megszervezett programot kedden 14-18 óra közt megelőzi egy gyűjtés a karitász Bacsák utca 1. szám alatti központjában, ezúttal a hajléktalanszálló részére.

A segélyszervezet fogad: tisztítószereket, tisztálkodószereket, törölközőt, ágyneműt, takarót, de örömmel veszik, ha még használható mikrohullámú sütőt, mosógépet, asztalt, széket vagy tartós élelmiszert tudnak felajánlani az adományozók.

Szerdán délután városunkba érkezik a karitász megyei vezetősége is, hogy zeneszó mellett találkozhassanak az érdeklődőkkel. „A karitász nap elsődlegesen azért lett megszervezve, hogy a látogatók jobban megismerhessék tevékenységünket, az egyháztól távol álló személyek is ismereteket szerezhessenek munkánkról. A megyében öt helyen megrendezendő napok közül a miénk, a dunaszerdahelyi lesz az egyetlen, ahol magyarul is fogadjuk a látogatókat. Ahogy az az előző években szokássá vált, meghívtuk a nyugdíjas panzió lakóit uzsonnára, frissítőre, beszélgetésre” - mondta el Bugár György.

Szerdán, június 12-én délután 14-17 óra közt tehát zeneszó és frissítő mellett várják a szervezők a látogatókat egy kis kötetlen beszélgetésre, miközben a dunaszerdahelyi Egészségügyi Szakközépiskola diákjai egészségügyi méréseket végeznek, egészségügyi tanácsokat is adnak az érdeklődőknek.

Szöveg és fotó: -rovin-

Ezt már olvasta?