Back to top

Jövő évtől csökkenhet a kisebb bevételű cégek jövedelemadója

Publikálva: 2019, szeptember 5 - 20:18
Radovan Baláž parlamenti képviselő csütörtökön módosító javaslatot nyújtott be a személyi jövedelemadóról és társasági adóról szóló törvényhez a parlament Pénzügyi Bizottságában, melyet a bizottság jóvá is hagyott.
Jövő évtől csökkenhet a kisebb bevételű cégek jövedelemadója

A módosító javaslat jelenleg a második olvasatban van.

A javaslat értelmében 21%-ról 15%-ra csökkentenék Szlovákiában a jogi személyek jövedelemadóját. Ez azonban csak azokat a cégeket érintené, amelyek forgalma nem éri el a 100 000 eurót.

A módosító javaslat célja, hogy – a kormány programnyilatkozatával összhangban – csökkentsék a jogi személyek bevételeinek adókulcsát. Eduard Heger, az OĽaNO képviselője attól tart, a cégek osztódni fognak azért, hogy kevesebb adót fizethessenek. Baláž erre úgy reagált, szerinte a nagy társaságok nem fogják felosztani a cégeiket, mivel ez adminisztratív szempontból is sok munkát igényel. Baláž szerint a bevételkiesés nagysága körülbelül 42 millió eurót fog kitenni, de azt is elképzelhetőnek tartja, hogy ez az összeg kisebb lesz, mert az alacsonyabb adó kevesebb okot ad a vállalkozóknak a spekulációra.

forrás: Ma7

Ezt már olvasta?

Cookies