Back to top

Jótékonysági árverés: mezek, cipők, kesztyűk

Publikálva: 2023, december 15 - 22:43
Évvégi jótékonysági árverés indul a DAC Facebook profilján, melynek keretében a játékosok által felajánlott ereklyéket szerezhetik meg.
Jótékonysági árverés: mezek, cipők, kesztyűk

Lepje meg szeretteit vagy saját magát egy teljesen egyedi DAC-os ajándékkal! Árverésre bocsájtunk olyan értékes és különleges tárgyakat, melyeket csapatunk játékosai ajánlottak fel – és írtak alá.

A licit ma indult klubunk hivatalos facebook profilján, és 2023. december 31-én, vasárnap 12.00 órakor zárul. Amennyiben még nem tagja közösségünknek, akkor regisztráljon a Facebookra, és nyomja meg a LIKE gombot a DAC 1904 hivatalos profilján.

A kikiáltási ár minden ereklyénél egyenesen a Facebookon közétett fotón olvasható (illetve lásd a cikkben). Licitlépcső nincs, de csak a kerek, tizedesjegy nélküli összegek érvényesek. Az ajánlatukat az egyes képek alatti „komment” szekcióba kérjük megtenni a Facebookon.

Licitálni bármelyik és bármennyi ereklyére tud, akár az összesre is egyszerre. Ötperces szabály él!

Az árverésből befolyó összeg ezúttal a klubunkkal szoros kapcsolatban álló két személyhez kerül – a pénzt ugyanolyan arányban osztjuk szét Takáč Brigita és Pavol Kapko között. Az ő történetükről lentebb olvashatnak.

Ammar Ramadan a szír válogatott M-es méretű edzőmezét ajánlotta fel. Kikiáltási ár 50 euró.

Yhoan Andzouana a futballcipőit ajánlott fel, amelyeket az ősz túlnyomó részében viselt és amelyekben mindegyik szezonbeli gólját lőtte. Kikiáltási ár 80 euró.

Milan Dimun az aláírt mérkőzésmezét ajánlotta fel. Kikiáltási ár 80 euró.

Aleksandar Popović két pár kapuskesztyűt ajánlott fel, amelyeket az ősz során viselt. Négy mérkőzésenként cseréli ezeket, így tehát mindegyikben négy találkozón védett. Kikiáltási ár 50 euró/pár és a két legmagasabb ajánlat győz.

Minden egyes ereklyéhez egy, a csapat által dedikált 2024-es DAC-falinaptárt is ajándékba adunk.

KINEK AJÁNLJUK FEL AZ ÁRVERÉSBŐL BEFOLYT ÖSSZEGET?

A húszéves Takáč Brigitta a DAC egykori futballistája, aki akadémiánk összes korosztályát végig járta. Akárcsak a testvére, Beatrix, ő is 2018-tól viselte a DAC mezét. Az aktív labdarúgás mellett A-csapatunk elkötelezett híve is, és ha lehetőség nyílt rá, mindig segített labdaszedőként a MOL Arénában megrendezett mérkőzéseken. Az összes közösségi eseményen, autogramosztásokon vagy a játékosokkal való találkozások alkalmával is láthattuk őt.

A mindig jókedvű és mosolygós lány 2019 májusában kapott egy nagy pofont az élettől. Minden lábfájással és rosszullétekkel kezdődött, ezért ellátogatott az ortopédiára és az ideggyógyászatra. A galántai kórházban több rehabilitációs procedúrán is részt vett, ám sajnos egyik sem vezetett az állapota javulásához. 2021-ben Achilles-ín műtéten esett át, azóta pedig már képtelen kiegyenesíteni a lábát a jobb térdénél. Az orvosok úgy hiszik, hogy mindezért az Emery-Dreifuss izomdisztrófia a felelős.

Az EDMD – akárcsak a többi izomdisztrófia – olyan betegség, amely izomgyengeséget okoz. A többi disztrófiától abban különbözik, hogy a könyékizom és az Achilles-ín kontraktúráját okozza és a szívet is károsítja. A kontraktúra az egyes izomcsoportok megszilárdulását és megrövidülését jelenti, amelyek az ízületek mozgásképességének a csökkenésével járnak, amelyekre az izmok rátapadnak. Sajnos az orvostudomány még nem ismeri a hatékony kezelést, amely teljesen meggyógyítaná a betegséget.

Az elmúlt évek során Brigitta mankók segítségére kényszerült és a hosszabb távok leküzdésére már csak tolószéket használ.

Pavol Kapko (szül. 1969. július 11-én) egykori élvonalbeli labdarúgó. Elegáns stílusú, minden társaságban közkedvelt. A Máriatölgyes, a Dunaszerdahely, a Liptószentmiklós, az Apoel Ashdod (Izrael) vagy a Szenc mezét viselte, majd hosszú évekig a Trencsénsztankóc (Trenčianske Stankovce) és a Bérces (Dolná Poruba) színeiben futballozott.

A klublegenda és a legtöbb sárga-kék élvonalbeli pályára lépéssel rendelkező Ján Kapko öccse a tavalyi évszázad 80-as éveinek a második felében viselte a DAC mezét.

A sporthoz a pályafutása befejezését követően is hű maradt. A munkahelye mellett szülőfaluja, Bérces csapatával edzett, szeretett biciklizni és síelni. Ám a sors nem kímélte őt. Sikerült megküzdenie a csapásokkal, míg az életútját egy különlegesen nehéz és kiszámíthatatlan ellenfél nem keresztezte.

Csak nemrég kezdődött – lábfájással és a romló mozgáskoordinációval. Az ehhez társuló nehézségeket a Trencséni Egyetemi Kórházban és a pozsonyi főrévi (Ružinov) kórházban sem sikerült visszafordítani. Pavolnál végül Devic-szindrómát állapítottak meg.

A neuromyelitis optica (NMO) a központi idegrendszer autoimmun betegsége. A prognózis nem derülátó. A gerincvelő károsodását a végtagok érzékenységének az elvesztése vagy vizelettartási gondok kísérik. Az NMO gyógyítására eddig még nincs olyan ellenszer, amely teljesen megszüntetné a betegséget. A gyógymód az állapot stabilizálására és a tünetek csillapítására összpontosít.

Bár néhány hónapja „Kaper” tolószékbe kényszerült és az egyensúly megtartására szolgáló eszközök segítségére szorult, egyáltalán nem adja fel a harcot. A leghasznosabb támaszának, Zdenáknak is köszönhetően, aki jóban-rosszban, szerencsében és balszerencsében, egészségben és betegségben is kitart mellette.

A helyzet mérséklésére azonban a Kapko házaspárnak segítségre van szüksége. A betegség terjedését csak két hatékony fegyver akadályozhatja meg – az ima vagy a rehabilitáció. Az első lehetőség a magasabb hatalom kezében van. A specializált intézetekben abszolvált rehabilitációk, fizikoterapeuták, procedúrák és a ház akadálymentesítését elősegítő dolgok azonban szerencsére megvásárolhatók.

Ezzel kapcsolatban az UniCredit Bankban létrejött egy különleges, átlátható számla - IBAN: SK19 1111 0000 0017 7199 8002.

Brigita és Pavol nevében is előre köszönjük az árverésre érkezett összes ajánlatot. Az érverésből befolyt összeget 2024 januárjában juttatjuk el hozzájuk.

 

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Cookies