Back to top

Jönnek a 30 másodperces, átugorhatatlan reklámok YouTube-ra

Publikálva: 2023, június 1 - 06:00
A YouTube úgy látszik komolyan akcióba lendült, egyfelől egy kísérletben hadat üzentek a reklámblokkolóknak, most pedig mint kiderült, újabb és idegesítőbb módon szeretnék az embereket a fizetős YouTube Premium szolgáltatás felé terelni. Készüljetek, mert érkeznek a 30 másodperces, átugorhatatlan reklámok a videómegosztó oldalra!
Jönnek a 30 másodperces, átugorhatatlan reklámok YouTube-ra

Nemrég tartották a Brandcast 2023 elnevezésű rendezvényt, amelyen a YouTube elárulta a potenciális hirdetőknek, hogy csak az Egyesült Államokban 150 millió embert érnek el az okos TV-ken keresztül. A megnőtt felhasználói bázis még több potenciális reklámfogyasztót jelent, illetve több lehetőséget a hirdetések elhelyezésére. Épp ezért a szolgáltató bejelentette, hogy az eddigi két 15 másodperces, amúgy megszakítható reklámot egyetlen, 30 másodperces, nem eltekerhető hirdetésre cserélik a televíziós felületeken.

A Google videós platformja az egyik legnépszerűbb szórakoztató alkalmazás, és a vállalat nem kertelt, ezentúl több hirdetései időt ígér a partnereknek, amelyet az otthoni nagy képernyőkön tudnak majd kihasználni. A hosszabb reklámok alkalmasak lehetnek arra, hogy jobban felkeltsék a nézők figyelmét, vagy még inkább kiakasszák őket, minden nézőpont kérdése. A YouTube szerint ez nem változtat alapvetően a platform működésén, habár szinte biztosra vehető, hogy meglátták az üzleti előnyt a hosszabb reklámokban, miután tavaly szeptemberben már próbára tették a felhasználók idegeit a nem átugorható hirdetésekkel.

Nyilván jó lenne, ha a reklámok után megszakítás nélküli tartalmak jönnének, de sajnos ha teljesen meg akarunk tőlük szabadulni és becsületesen játszunk, akkor opció gyanánt csak a YouTube Premium jöhet szóba. Habár ezek a változtatások egyelőre csak a televíziós YouTube-ra érvényesek, nincs semmi akadálya, hogy a jövőben  okostelefonokon is megjelenjenek az eltekerhetetlen, 30 másodperces hirdetések, a videók elején vagy közben. Valószínűleg nem kell nekik ötletet adni, nagyon is az asztalon van ennek a bevezetése, de azért reméljük, hogy erre a lehető legkésőbb kerül majd sor.

napidroid.hu

Ezt már olvasta?

Címkék: youtube
Cookies