Jelenlegi hely

Jön a Tündérkert – méghozzá gazdag programokkal

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, június 10 - 21:59 | Kultúra
Dacolva a koronavírus járvánnyal, lényegében a nyár első nagy rendezvényeként mégiscsak várja Dunaszerdahelyen a Tündérkert az igényes szórakozásra vágyókat. Lesz Polcz Alaine-est, Itt és most improvizáció és az elmaradhatatlan táncházak és koncertek – koronaként meg rendhagyó prímástalálkozó. Mutatjuk a részletes programot!
Jön a Tündérkert – méghozzá gazdag programokkal

A szervezők első sorban arra kérnek mindenkit, hogy figyeljék az előírásokat, és minden körülmények között tartsák be a hatályos rendeletek alapján a szükséges járványügyi óvintézkedéseket!

A programok:

Június 18., csütörtök, Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ

18.30 – TELJES LÉNYEDDEL: POLCZ ALAINE ÉLETE. Gubás Gabi önálló estje

Polcz Alaine (Pszichológus, tanatológus, a Hospice Alapítvány alapítója) a legnagyobb hatású alkotó asszonyok közé tartozik. Írásaival tudatosan dolgozta fel újra és újra a vele történteket, s tette ezt úgy, hogy finoman kézen fogva tanítja meg olvasóját élni, túlélni s meghalni.

Szereplők: 
Polcz Alaine: Gubás Gabi, Jászai Mari-díjas színművész
Jelmez: Agica’s Yarn Products
Színpadra alkalmazta és rendezte: B. Török Fruzsina

 

20.30 – Itt és most improvizációs est

Játszók: Molnár Xénia, Gál Tamás, Olasz István, Laboda Róbert, Ollé Erik. Játékmester: Czajlik József. 

                                                                         

A szervezők kérik, hogy mindkét eseményre annak Facebook-oldalán regisztráljanak az érdeklődők itt és itt, ugyanis csak korlátozott létszámú látogatót tudnak fogadni a koronavírus járvány miatti intézkedések okán!

 

Június 21., vasárnap, Városi Szabadidőpark

9.00-11.00

108 napüdvözlet a jóga világnapján, mely nem véletlenül esik az év leghosszabb napjára, 108 napüdvözlettel köszöntjük a fényt. Vezeti: Hunčík Kata

15.00 Kapunyitás

Kreatív foglalkozás képzőművészek vezetésével: Oros Eszter, Tarcsi Alica, üvegfestés Simon Anikóval

15.30

Németh Éva és a Pántlika zenekar táncháza kicsiknek és nagyoknak az egész este folyamán

16.00  

Nyakigláb, Csupaháj, Málészáj- bábos népmese a Gézengúzok bábcsoport előadásában. Rendezte: Csörgey Tünde                                                                                                                                                     

16.30

Csallóközi Gyermek Néptáncegyüttes előadása. Fellépnek a Picik, az Aprók és a   Kis csoportok               

18.00 

La La Land koncert. A 2019-ben alakult zenekar gyerekeknek játszik élőzenét. Még 2019 októberében színre lépett a zenekar, egy koncert erejéig, és ezzel egy időben került kiadásra első nagylemezük is Irány La La Land! Címmel. Műsorukban megjelennek a bábozás kellékei, illetve a speciális hangokat keltő hangszerek is, amelyek mesefilmekből lehetnek ismerősek a gyerekeknek. A dalok pedig saját szerzemények, vagy megzenésített versek és mondókák. 

19.30  

Csallóközi Néptáncegyüttes és a Pósfa zenekar

Jöjjenek a felnőttek. Megérve, tapasztalva, ahol egyben a szív és a fej tudása. Öröm van, önfeledtség, tánc, a pillanat megélése.

21.00

Rituális tűzgyújtás. Közreműködik: Varga Mónika

21.00

Rendhagyó prímástalálkozó

A Rendhagyó Prímástalálkozóban a magyar zenei élet kimagasló egyéniségei muzsikálnak együtt, akik ugyan különböző zenei műfajokat képviselnek, közös zenei anyanyelvük azonban a magyar népzene. A formáció tagja a hegedűvirtuóz Pál István Szalonna és Vizeli Balázs, a világ egyik legjobb cimbalmosaként számon tartott Balogh Kálmán, valamint Bede Péter (szaxofon), Doór Róbert (nagybőgő), Mester László (brácsa). A Prímástalálkozó két kiváló énekesnője: Herczku Ágnes és Korpás Éva, a „koncertmester” pedig a komoly- és népzenét egyaránt magas szinten művelő Lakatos Róbert.

22.30  

Tűzugrás – Egy régi, csallóközi hagyományt, a tűzugrás rituáléját elevenítjük fel. Testileg, lelkileg felkészülünk az előttünk álló napokra, hiszen június 21. után hosszabbodnak az éjszakák. Átugorjuk a tüzet a kedvessel, apával, anyával, hogy erősítsük a kapcsolatunkat a szeretteinkkel, a közösséggel. Közreműködik: Antal Ágota                          

Címkék: Tündérkert