Jelenlegi hely

Jön a sötét mód a Facebook alkalmazásba

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, augusztus 14 - 08:35 | Színes
A Messenger után hamarosan az alap Facebook alkalmazás is megkaphatja a régóta várt sötét módot, amely kényelmesebbé teszi majd az esti használatot, és az aksit is kíméli az AMOLED kijelzős mobilok esetében.
Jön a sötét mód a Facebook alkalmazásba

Sokan csalódottan tapasztalták, hogy a Facebook legutóbbi dizájnváltásakor nem hogy sötétebb, hanem épp ellenkezőleg, az eddigieknél is fehérebb lett az app, így világít a sötétben, ami zseblámpaként kifejezetten hasznos lehet, de a szemnek nem éppen kellemes. Ezt azonban nem szívatásból csinálták a fejlesztők (remélhetőleg), hanem valószínűleg így készülnek fel arra, hogy hamarosan bevezethessék a sötét módot, ami ennek épp az inverze lesz (persze azért nem teljesen).

Az egyik ismert fejlesztő, Jane Manchun Wong, aki gyakran buktatja le a Facebook újításait idő előtt, az Android app kódsorait böngészve talált rá a Dark Mode funkcióra, ami még nem nyilvános, de a kulisszák mögött már javában készül.

Egyelőre sajnos korai szakaszban jár a fejlesztés, még csak az alkalmazás bizonyos részein vált sötétre a háttér és világosra a szöveg. Egy ilyen összetett appnál, mint a Facebook, időbe telhet, mire elkészül az sötét téma, de nagyon reméljük, hogy még idén bevezetésre kerül. Az új Android 10-ben már benne lesz rendszerszinten a funkció, és jó lenne, ha ezt bekapcsolva a Facebook alkalmazásban is sötétre váltana a háttér.

napidroid.hu