Back to top

Jön az új tanév! Kérdés, meddig tart majd...

Publikálva: 2021, szeptember 1 - 19:59
A járvány miatt ismét rendhagyó tanévnyitóra és évkezdésre számíthatunk az iskolákban. Az évnyitókat a legtöbb városi alapiskola az iskolaudvarokon szervezi meg, és a tavalyi évhez hasonlóan az iskolaépületbe sem léphetnek be a szülők – ezalól általában a kiselsősök szülei a kivételek. S bár (egyelőre) zöld járás vagyunk, az osztálytermekben továbbra is maradnak a maszkok.
Jön az új tanév! Kérdés, meddig tart majd...

A legtöbb helyen már elektronikusan készítették el a szükséges információkat lekérő adatlapokat az osztályfőnökök, akik a tanévnyitó után az osztályok számára maximum egyórás osztályfőnöki órával nyitják meg a 2021/22-es iskolai évet. Ezzel véget is ér az aznapi program.

Szeptember 3-án, pénteken még lazább napjuk lesz a tanulóknak, ugyanis még nem az órarend szerint folyik majd a tanítás – de már ott ebédelnek és a kisebbek a napközit is megkezdik aznap. Hétfőtől, szeptember 6-tól azonban már megkezdődik az órarend szerinti lényegi munka. 

Fontos tudnivaló az is, hogy szeptember 3-ig (vagyis péntekig) kell jelezniük a szülőknek az igényüket gyermekük iskolai étkeztetésre is. Az ezzel kapcsolatos információk megtalálhatóak a Gastro DS városi cég oldalán is.

Ugyancsak felmérték korábban, hogy a gyerekek közül ki igényli a koronavírust szűrő gargalizálós tesztelést vagy azokat az antigén teszteket, amelyekkel otthon végezhetők el a vizsgálatok. 

Ez sem megy majd könnyen, ugyanis – bár azt az oktatási minisztérium ígérte –, még csupán a töredéke jutott el az iskolákba ezen utóbbi teszteknek. Külön érdekesség az is, hogy mivel zöld járásunkban a fentebb említett tesztelések még önkéntes alapon zajlanak, aki nem igényelte, annak nem tesztelik le a gyerekét.

(na)

Ezt már olvasta?