Back to top

Jön az Európa Konferencia Ligáért zajló play-off

Publikálva: 2022, május 3 - 21:50
Az Európa Konferencia Ligában való szereplésért folyó selejtező elődöntőjében május 24-én, kedden a Trencsént vagy a Nagymihályt fogadja a DAC hazai pályán.
Jön az Európa Konferencia Ligáért zajló play-off

A Ligás Klubok Uniója nyilvánosságra hozta az Európa Konferencia Liga play-off menetrendjét, az élvonalbeli tagság kivívásáért zajló selejtező programját és a televíziós társaságok mérkőzésválasztását a rájátszás utolsó fordulójából.

A felsőház rájátszásának a hétvégi 8. fordulójában elért idegenbeli döntetlenünk a Szered ellen azt jelenti, hogy a sárga-kékek bizonyosan a tabella 4. helyén fejezik be a szezont. Azt is tudjuk, hogy a Slovan lett az első, a Pohronie pedig az utolsó, sőt szombaton a 11. pozíció sorsa is eldőlt, amely az Aranyosmarótnak jutott. A ViOn így az élvonalbeli tagságának megőrzése érdekében selejtezőt vív a 2. liga második helyezettjével.

Ahogy az ismert, az élvonal az immár ötödik szezon óta érvényben levő lebonyolítási rendje alapján rendezik meg az említett selejtezőt és a negyedik európai kupainduló kilétét eldönteni hivatott play-offot is. Selejtező minden évben van, míg a play-off csak abban az esetben, amely a mostani idényben fennáll.

Szlovákiának a Bajnokok Ligájában egy, az Európa Konferencia Ligában pedig három helye van. Az EKL-ben a bajnoki sorrend második és harmadik helyezettje indul, a Slovnaft Cup győztesével kiegészülve. Amennyiben azonban a hazai kupasorozatban egy olyan csapat diadalmaskodik, amely a bajnokságban a dobogó valamelyik fokán végez, a fennmaradó helyért a végső tabella 4-7. helyezettje csap össze. Ez a helyzet állt elő a mostani szezonban is, mivel a szlovák kupa döntőjébe a Slovan és a Nagyszombat jutott be.

A play-off során a 4. és a 7., illetve az 5. és a 6. együttes találkozik, majd a győztesek a döntőben mérkőznek meg. A továbbjutás mindig egy meccsen dől el és az a csapat élvezheti a hazai pálya előnyét, amely a táblázatban jobb pozícióban végzett. A hivatalos játéknapok május 24-e, kedd (elődöntők) és május 27-e, péntek (döntő).

A már biztos negyedik hely így nemcsak a play-off első összecsapásán, hanem az esetleges továbbjutásunk esetén a döntőben is hazai pályát garantál számunkra. Egyelőre nem ismerjük az ellenfelünk kilétét, de a 7. pozícióhoz a Trencsén áll a legközelebb, amelynek két körrel a zárás előtt ötpontos előnye van a nyolcadik Nagymihály előtt.

Az UEFA Európa Konferencia Liga play-offjának menetrendje:

elődöntők: 2022. május 24-e, kedd
1-es számú mérkőzés: a FL 5. helyezettje – a FL 6. helyezettje 17:00 óra (a VOYO élőben közvetíti)
2-es számú mérkőzés: DAC 1904 – a FL 7. helyezettje 19:30 óra (a VOYO élőben közvetíti)

döntő: 2022. május 27-e, péntek
az 1-es elődöntő győztese – a 2-es elődöntő győztese 20:00 óra (a Nova Sport élőben közvetíti)

A LKU egyúttal nyilvánosságra hozta televíziós társaságok a szezon rájátszásának az utolsó, 10. fordulójára vonatkozó mérkőzésválasztását. A DAC zárásképpen Nagyszombatban lép pályára egy kerületi rangadón; az összecsapást a Nova Sport közvetíti.

A DAC aktualizált programja a bajnoki szezon végén:

Fortuna Liga, a rájátszás 9. fordulója, 2022. május 15-e, vasárnap, 20:00 óra: DAC-Rózsahegy (a Dajto élőben közvetíti)
Fortuna Liga, a rájátszás 10. fordulója, 2022. május 21-e, szombat, 17:00 óra: Nagyszombat-DAC (a Nova Sport élőben közvetíti)

A Fortuna Liga összes mérkőzése egyúttal a VOYO streaming szolgáltató platformján is elérhető. 

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Cookies