Back to top

Jó meccset játszottunk

Publikálva: 2021, október 26 - 21:12
„Elégedett vagyok a csapat teljesítményével, az utolsó tíz percet leszámítva szerintem nagyon jól futballoztunk.” Schäfer András és Hahn János nyilatkozata a vasárnapi DAC-Nagymihály (1:0) bajnoki után.
Jó meccset játszottunk

„Úgy gondolom, jó meccset játszottunk. Szerettünk volna minél nagyobb gólkülönbégű győzelmet aratni, de az 1:0 is ugyanúgy három pontot ér. Vissza akartunk vágni az ellenfélnek az első fordulóban elszenvedett vereségért. Az első félidőben nagyon jól tartottuk a labdát, azonban nem sikerült olyan helyzeteket kialakítanunk, mint a másodikban. Egy szép akcióból szereztünk egy mutatós gólt, de több lehetőséget is kidolgoztunk, amelyeket sajnos nem sikerült gólra váltanunk. A második játékrészre még agresszívebben jöttünk ki, még több területünk volt, még több helyzetünk volt, de sajnos tizenegyesből sem sikerült növelni az előnyünket. Így is elégedett vagyok a csapat teljesítményével, az utolsó tíz percet leszámítva szerintem nagyon jól futballoztunk. Van olyan meccs, amelyen tíz helyzet kell a gólhoz, és olyan is, mint amilyen a zsolnai volt, hogy rögtön az első lehetőségből gól születik. Minden meccs más. Legközelebb egy nehéz idegenbeli összecsapás vár ránk, de előre kell lépnünk és hoznunk a kötelező győzelmeket, hogy tapadjunk az első két helyezettre” – nyilatkozta a vasárnapi DAC-Nagymihály (1:0) ligamérkőzés lefújása után Schäfer András, a DAC magyar középpályása. „Zsinórban a harmadik találkozón diadalmaskodtunk, így szerintem jó úton haladunk, hogy visszaszerezzük a szurkolók bizalmát. A vírus ellenére megint szép számban buzdították a csapatot, de nagyon sajnálom, hogy ismét megszorítások léptek életbe, hiszen, ha egyre jobban szerepel a gárda, akkor egyre több ember jönne ki a meccsekre.”

Hahn János, Schäfer válogatottbeli csapattársa ezúttal gólpasszal vette ki a részét a sikerből. Szeznobeli harmadik góljához is közel járt, a második félidőben kiharcolt egy tizenegyest, amit aztán a felső lécre bombázott. „Szerettem volna erősen középre lőni, de ezúttal nem lett belőle gól. Elég mérges voltam magamra, hiszen nem akartunk a végéig izgulni, de a lényeg a győzelem. Eldönthettem volna végképp a meccset. Valamiért azt éreztem, hogy képes vagyok gólra váltani a büntetőt, de rosszul éreztem. Talán majd legközelebb – ha odaengednek még büntetőhöz” – mondta a 25 éves támadó, aki szintén megdicsérte a csapat teljesítményét. „Szerintem is jól játszottunk, megérdemelten diadalmaskodtunk. Akár több góllal is nyerhettünk volna, de így alakult. A legfontosabb, hogy itthon tartottuk a három pontot, és folytatjuk a jó sorozatunkat. Szép gólt szereztünk, több ilyen támadást is végig vihettünk volna, és akkor nagyobb különbségű győzelmet aratunk. Reméljük, hogy a következő hétvégén is folytatni tudjuk a győzelmi sorozatunkat.”

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Cookies