Back to top

Jó hangulatú este Priskin Tamással

Publikálva: 2016, november 25 - 12:08
Priskin Tamást, a magyar válogatott csatárát kérdezte Álló István, a sportolunk.sk Polgári Társulás második beszélgető estjén.
Az est fő témája az idén nyáron megrendezett Európa-bajnokság volt, de több érdekességet tudhattunk meg Tamástól az eddigi pályafutásáról is.
Az EB-n ugyan kevesebb játéklehetőséget kapott, amit ő nem kudarcként élt meg, mivel - ahogy elmondta -, számára a csapat jó szereplése a fontos, ha tíz percet játszhat válogatott színekben, az is öröm. Az EB-selejtezők során három edző irányította a magyar válogatottat, akik közül Dárdai Pált emelte ki a labdarúgó, mivel ő hatalmas pluszt adott a csapatnak: elhitette a játékosokkal, hogy van keresnivalójuk a pályán, és bárki ellen győzni tudnak. Priskin Dárdai nagy előnyét abban látta, hogy nemrég még aktív játékos volt, ezért teljesen másként tekintett a játékra. A 2016-os Európa-bajnokság nagyon szép emlék marad számára, mivel a csapattal eltöltött két hónap, az szinte csak tíz napnak érződött, annyira jó volt a hangulat mind az edzőtáborokban, mind pedig az EB helyszínén. A magyar válogatott mögé nagyon pozitívan álltak és állnak ma is a szurkolók - a csapatkapitány is sokszor hangoztatta, hogy a szurkolók támogatása nélkül nem sikerült volna kijutni az EB-re, vagy akár olyan eredményt elérni, amit sikerült. „Hatalmas pluszt ad mind a csapatnak, mind pedig a játékosoknak, amit szavakkal nem lehet leírni - bízom benne, hogy a pályán meg tudjuk köszönni ezt a hatalmas támogatást” - mondta el örömmel Priskin.
Arra a kérdésre, hogy miért magyar, és miért nem szlovák válogatott lett, az volt a válasza, hogy ő élete során mindig is a magyar mezt szerette volna magára ölteni, számára ez volt a cél.
A klubcsapatairól szóló kérdések során szóba kerültek korai, komáromi ifi évei, ahogy az angol bajnokságban eltöltött közel hét év, de az orosz, az izraeli és természetesen a győri időszaka is. Angliába ugyan a Watford csapatához igazolt, de egy ottani szabálynak köszönhetően több más csapatban is játszhatott, aminek nagyon örül, hiszen értékes tapasztalatokat gyűjtött. A mai napig szívesen gondol vissza erre az időszakra, és ha lehetőséget kap külföldre igazolni, akkor újfent Angliában szeretne játszani. Kihagyhatatlan kérdésként felmerült az is, hogy átigazolna-e Dunaszerdahelyre, amire Tomi válasza az volt, hogy nem utasítaná vissza az esetleges ajánlatot, szívesen játszana sárga-kék színekben.
A beszélgetés során szóba jött az is, hogy a család hogy élte meg a sikereket, hogy milyen a kapcsolata a szintén labdarúgó öccsével, hogy az esküvőjüket is el kellett halasztani az EB miatt... Aki részt vett ezen az esten, biztosan kellemes élményekkel tért haza, érdekes kulisszatitkokat is megtudhatott a csatár életéből. 
Az est végén Álló István bemutatta azt a magyar válogatott mezt, melyet Priskin minden csapattársával aláíratott egy összetartáson. Ezt a mezt, valamint a Tamás által felajánlott sálat - melyet minden magyar EB-n szereplő játékos aláírt - a sportolunk.sk egy jótékonysági árverésre bocsátja, hogy még karácsony előtt támogatni tudjon egy, vagy több rászoruló személyt.

Ezt már olvasta?

Cookies