Back to top

Jelenléti oktatásra készül a szaktárca

Publikálva: 2022, január 4 - 10:54
A téli szünet után terv szerint kezdődik meg a jelenléti oktatás. Hétfőn, január 10-én megnyílnak az óvodák, az alap- és a középiskolák.
Jelenléti oktatásra készül a szaktárca

Ettől az időponttól az iskolák ismét áttérnek az iskolai szemafor szerinti működésre. Lehetőség lesz a tanulók tesztelésére is, az oktatási minisztérium több mint 3 millió tesztet osztott ki erre a célra.

„Javult a járványügyi helyzet, az Egészségügyi Minisztérium adatai alapján látjuk, hogy kevesebb a koronavírus miatt kórházban ápoltak száma, kevesebb a Covid-pozitív esetek száma is, ezért az előzőleg már bejelentett időpontban, január 10-én visszatér az oktatás az iskolákba“ - jegyezte meg Branislav Gröhling, oktatási miniszter.

Az iskolák tehát nem lesznek országosan bezárva, fertőzött diák esetén az iskola igazgatója csupán az érintett osztályt zárja be. Amennyiben az iskola több osztályát is bezárni kényszerülnek, vagy nagyon sok a fertőzött az adott iskolában, abban az esetben az iskola bezárásáról a regionális tisztifőorvos dönt.

A Közegészségügyi Hivatal rendelkezései szerint továbbra is mentesülnek a karantén alól a teljesen beoltott és a koronavírus-fertőzést már leküzdő személyek. Ez igaz az iskolák diákjaira is, ezen két csoportba tartozó diákok ugyanúgy kivételt képeznek a karantén alól, tehát részt vehetnek a jelenléti oktatásban.

Az Oktatásügyi, Tudományos, Kutatási és Sportminisztérium tájékoztatása szerint az iskolákban továbbra is kötelező lesz a szájmaszk használata. A felső légutak eltakarása nem kötelező az óvodákban, súlyos autizmus spektrum zavarral küzdő személyek, középsúlyos vagy súlyos mentális zavarral vagy halláskárosodással élő tanulók esetén, ahogy az őket oktató pedagógiai és szakmai személyzet számára sem.

teraz.sk alapján -rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies