Back to top

Jedlička: Ötven százalékos siker

Publikálva: 2019, április 2 - 19:33
A DAC 21 éves cseh kapusa vasárnap a Slovan elleni mérkőzés során bravúros védéseket mutatott be. „Mindez csupán egy kisebb javítása a második gólnál elkövetett hibámnak” – mondja önkritikusan.
Jedlička: Ötven százalékos siker

Hogyan látod két nap elteltével a vasárnapi, Slovan elleni találkozót?

„Úgy gondolom, a nézők jó futballt láthattak, mely során három kulcsmomentum döntött. Az első a fél óra játék utáni piroslap volt, majd rögtön a félidei szünet után gólt szereztek, amelyre még ugyan tudtunk válaszolni, de ezt követte az én hibám és a Slovan második gólja. Ezek a pillanatok voltak azok, amelyek leginkább befolyásolták a mérkőzést. Szerettünk volna legalább egy pontot szerezni, ez sajnos nem sikerült, és csalódottan távoztunk.”

A Slovan játékosai több fantasztikus védésbe is belekényszerítettek. Melyik volt a legnehezebb?

„Talán Suchockij első félidei szabadrúgása. Elég sok gólt kapok szabadrúgásokból, ezért erre maximálisan összpontosítottam. Sikerült legalább a kapufára ütni a labdát, majd visszapattant hozzám, így egy kicsit szerencsém is volt.”

Mennyire voltál felkészülve a büntetőre? Tudtad, hova fogja rúgni Moha?

„Azt mondtam neki, középre rúgja, ott fogok állni. Feltételeztem, hogy valamelyik oldalra rúg majd – ezzel szerettem volna kizökkenteni. A mérkőzést megelőzően néztem videókat, Moha a büntetőket a kapus bal kezéhez lőtte – kicsit felkészültem ebből. Szerencsére most is oda lőtte, és megfogtam, de mindez csupán egy kisebb javítása volt a második gólnál elkövetett hibámnak.”

Karriered során mennyi büntetőt sikerült kivédened?

„Az ifjúsági futballban elég sokat, mert döntetlen után mindig tizenegyespárbaj következett. A profi futballban eddig kettőt lőttek ellenem, mindkettőt a Slovan… Ebből egyet kivédtem, így ez mondhatni ötven százalékos siker.”

Sokan írtak a Slovan második góljáról, te is már kétszer említetted. Mi történt pontosan? Miért nem próbáltad kézzel megfogni a labdát?

„Azt gondoltam, hogy Dražič közelebb van hozzám, így vártam, hogy lábbal hozzáérjen a labdához, és nem akartam, hogy mellette elrúgja. Kavarogtam a gondolataim… Most már tudom, hogy kézzel kellett volna indulnom a labda felé. Magamra veszem, ez az én hibám volt. A mérkőzés után nagyon szomorú voltam, a játékostársaim és a nézők miatt is. Mindenképp szeretném őket a Zsolna elleni összecsapáson kárpótolni.”

Milyen mérkőzésre számítasz a Zsolna ellen?

„Bízom benne, hogy a szurkolók nagy számban kilátogatnak majd a mérkőzésre, és a lefújás után együtt örülhetünk majd a teltházas MOL Arénában. Célunk, hogy megszerezzük a győzelmet és visszakerüljünk a második helyre.”

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Cookies