Back to top

Jedlička: A konkurenciaharc hozzásegít minket ahhoz, hogy jobbak legyünk

Publikálva: 2019, február 7 - 14:14
Az újonnan alakult kapustrió remek csapattá vált a törökországi edzőtábor során.
Jedlička: A konkurenciaharc hozzásegít minket ahhoz, hogy jobbak legyünk

Az őszi idényben Martin Jedlička volt a csapat stabil első számú kapusa. A příbrami születésű játékos a szezon 3. fordulójában, a Nyitra ellen debütált a Fortuna Ligában, s azt követően egyetlen percet sem hiányzott a kapuból. A törökországi volt számára a második edzőtáborozás a DAC-cal. „Kellemes két hetet töltöttünk Belekben, az edzőnknek és az egész stábnak köszönhetően minőségi munkát végeztünk. Remek körülmények közt lehettünk, még ha az első négy napban az időjárás nem is annyira kedvezett, sikerült a tervek szerint teljesítenünk. Minden napunkban volt valami különleges, igazán kihasználtuk az ott töltött időt. A program elég kimerítő volt – videók, edzések, szórakoztató csapatépítő programok. Senki sem sérült meg, így mindenki felkészülve várja a február 16-át” – tekintett vissza a törökországi napokra 21 éves kapusunk.

Az edzések mellett összesen 5 felkészülési mérkőzést játszottunk Belekben. „Mindegyiken mi domináltunk, és jobbak is voltunk, többet birtokoltuk a labdát. Kár, hogy az első mérkőzéseken nem sikerült betalálnunk, de utána már kezdtek jönni a gólok és a győzelmek is” – állítja Jedlička, aki a Lech Poznan elleni mérkőzést végigjátszotta, az Olimpija Ljubljana ellen pedig az első félidőben lépett pályára.

Törökországban kapusedzőnk, Martin Raška a Jedlička, Kucz, Slančík kapustrióval dolgozott együtt. „Remek csapatot sikerült kiépítenünk, mindhárman fiatal kapusok vagyunk. Raška edzőnkkel nagyon jól dolgoztunk. Egészséges konkurenciaharc van köztünk, mely segít nekem és a fiúknak is, hogy odategyük magunkat és jobbak legyünk.”

A tegnapi hazaérkezést követő felkészülés már teljesen február 16-a felé irányul majd. Azon a napon a bajnokság első és második helyezettje csap majd össze a felújított stadionunkban. „Érzékeljük a szurkolók óriási érdeklődését, már mi, játékosok is nagyon várjuk. Szurkolóink igazán fantasztikusak, biztos vagyok benne, hogy majd megtöltik az egész stadiont. Mindent megteszünk azért, hogy megnyerjük a mérkőzést – magunknak és a szurkolóknak is” – mondta Jedlička, akinél már jelentkeztek az első, jegyek iránti érdeklődők is. – „Egyelőre csak családi körben. A szüleim először lesznek ott a lelátón, így már hihetetlenül várom és remélem, győzni tudunk.”

Az égszínkékek elleni mérkőzés nagyban hozzájárulhat a tavaszi idény további alakulásához. Lehet ez számunkra kulcsmérkőzés? „Nem mondanám, hogy ez kulcsfontosságú mérkőzés lesz. Ez még csak az első tavaszi forduló, még ha valamennyire a jövőbe is mutat. A tavaszi idény nagy részében a legjobb hat között játsszuk majd, minden mérkőzés nehéz lesz, ezért az első még nem kulcsfontosságú. Ha viszont sikerül győznünk, megközelíthetjük a Slovant, s mivel még kétszer játsszunk majd ellenük, egyértelműen növeli az esélyeinket arra, hogy beérjük őket” – tette hozzá az U19-es Eb bronzérmese, aki a Mladé Boleslav csapatától érkezett hozzánk kölcsönjátékra.

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Cookies