Back to top

Januártól változás a parkolásban!

Publikálva: 2015, december 30 - 08:10
2016 január elsejétől jelentősen módosul a parkolás városunkbani!

A városi képviselőtestület határozata értelmében 2016 január elsejétől jelentősen módosul a parkolás Dunaszerdahelyen.

Január 1-től a Fő utcán megszűnnek a fizetős parkolók, ahol tavasszal a helyüktre tervezett kerékpárutat is kijelölik. A Fő utcai üzletek parkolási gondjainak enyhítésére ezzel párhuzamosan ingyenes parkolókat jelölnek ki a Fő utca adóhivatallal átellenben található szakaszán (képünkön), összesen 10-12 parkolóhelyet.

A Vajanský utcán, a Lidl bevásárlóüzlet melletti ingyenes parkoló januártól fizetős lesz. A Galántai úton megmarad a fizetős parkolás lehetősége.
Az Ádor utcán a Fő utca és a Tábor utca közötti útszakasz a lakosok kérésére ugyancsak bekerült a fizetős parkolási zónába. A Jesenský utcán ugyanakkor megszűnik a fizetős parkolás, azonban a Štúr utca teljes hosszában fizetős lesz.

2016-ban készül el a városon keresztülhaladó, nyugat-kelet irányú kerékpárútnak, amelyet 2017-ben észak-dél irányú, a városon áthaladó kerékpárúttal fognak majd bővíteni - e „zöld fejlesztések” pedig távlatilag számolnak a Dunaszerdahelyet Bőssel, illetve Győrrel összekötő, valamint a Villa-park körüli bicikliút kiépítésével.

(DH)

Ezt már olvasta?

Címkék: parkolás
Cookies