Back to top

Januárban újabb játszótérért szavazhat Dunaszerdahely lakossága

Publikálva: 2022, január 5 - 17:07
Január 6-ától indul a játék a K-parkok, vagyis a Kaufland-Parkok létesítéséért. A Lidl-es játszóteréhez hasonlóan itt, a K-Parkos játékban is a város lakosainak és barátainak segítő szavazatai lesznek a döntőbírák.
Januárban újabb játszótérért szavazhat Dunaszerdahely lakossága

„Bejelentkeztünk a K-park akcióba, vagyis a Kaufland park projektjébe is, amelynek a keretében a sikabonyi szabadidőparkban, a futballpálya közelében szeretnék egy gördeszkapályát kialakítani, hogy egy teljesen új, modern, kulturált és nem utolsó sorban biztonságos környezetben kínáljunk gördeszkázásra alkalmas helyet a fiatalok számára” – nyilatkozta a Dunaszerdahelyi Hírnökben Hájos Zoltán polgármester.

„Ebben a projektben is fogjuk majd kérni a dunaszerdahelyi lakosok segítségét, hogy szavazatainkkal igyekezzünk sikerre vinni ezt a kezdeményezést, ahogyan azt megmutatták lakosaink a Lidl játszótér esetében is” 

– tette hozzá városunk vezetője. Hájos Zoltán az interjúban azt is elárulta, több játszótér és pálya is megújul majd 2022-ben.

„A következő játszótér a Jesenský-parkénak a modernizálása lenne. Ezt a nagyobb beruházást, illetve a Szabó Gyula Alapiskola kézilabda pályáját a város a saját költségvetéséből szeretné megvalósítani.

Ez utóbbi teljesen új felületet fog kapni, s alkalmas lesz kézilabdázni és futballozni is. A Jilemnicky Alapiskola udvarában is van megfelelő terület, ahol egy szintén gumipadlójú pályát szeretnénk kialakítani, amit a kézilabda, a foci vagy a röplabda szerelmesei is tudnának használni. A cél, hogy sportolásra ösztönözzük a fiatalokat és a szüleiket is.

A szabadidőparkban is emiatt kerül kialakításra egy új, gumi padlójú kosárlabdapálya – itt a kosárlabda szerelmesei tudnak majd modern környezetben sportolni” 

– fogalmazott Hájos Zoltán.

Az ún. K-Parkos szavazás január 6. és február 16. között zajlik majd, részleteiről pedig a www.kauflandpark.sk weboldalon lehet bővebben olvasni.

(nagy)

 

Ezt már olvasta?

Cookies