Back to top

Január végén feloldja Szlovákia a magyar határ ellenőrzését

Publikálva: 2024, január 5 - 09:52
Szlovákia nem hosszabbítja meg a határellenőrzéseket, csökkent az illegális migráció, jelenleg nyugodt a helyzet – jelentette ki Matúš Šutaj Eštok belügyminiszter.
Január végén feloldja Szlovákia a magyar határ ellenőrzését

„Már nem terjesztek elő újabb javaslatot az ellenőrzések meghosszabbítására” – szögezte le a miniszter, az intézkedéseket akkor vezetik be újra, ha információkat kapnak az illegális migráció élénküléséről. A miniszter várakozásai szerint erre tavasszal kerülhet sor.

„Ezt az időszakot arra használjuk fel, hogy megpihenjenek azok a rendőrök és a katonák is, akik szolgálatot teljesítettek a határon, és felkészülten várjuk, ha erősödne a nyomás” – tette hozzá a Markízának.

A magyar határ ellenőrzése január 22-ig van érvényben, a kormány erről legutóbb december elején határozott. Az intézkedést tavaly ősszel vezette be Szlovákia, miután Lengyelország, Csehország és Ausztria is ellenőrzéseket vezetett be a Szlovákiával közös határán.

Csehország meghosszabbította a szlovák határ ellenőrzését

Csehország február 2-ig meghosszabbította a szlovák határ szúrópróbaszerű ellenőrzését. Erről szerdai ülésén döntött a cseh kormány, jelentette be Vít Rakušan cseh belügyminiszter – tájékoztatott a TASR.

ma7.sk/TASR

Ezt már olvasta?

Cookies