Back to top

Január 16-ig várják a jelentkezőket a Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny felvidéki fordulójára

Publikálva: 2022, január 5 - 10:32
A XXV. Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny a 2021/2022-es iskolaévben is megvalósul. A megmérettetésre a jelentkezési határidő január 16-a. A verseny célcsoportját a szlovákiai magyar alapiskolák 7-8., illetve a nyolcosztályos gimnáziumok 2-3. évfolyamos tanulói alkotják. A verseny felvidéki szervezője a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége.
Január 16-ig várják a jelentkezőket a Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny felvidéki fordulójára

„A verseny célja az anyanyelv értékeinek megőrzése, az anyanyelv iránti szeretet erősítése, a tehetséggondozás, a tehetséges tanulók és a fejlesztő pedagógusok közötti Kárpát-medencei kapcsolatok támogatása.

Célja továbbá a továbbtanuláshoz, a mindennapi élethez szükséges helyesírási készség fejlesztése, a helyesírási ismeretek bővítése, a helyesírási problémaérzékenység, valamint a digitális írástudás fejlesztése is” – olvasható az SZMPSZ oldalán.

A verseny főszervezői, a verseny meghirdetői a Magyar Nyelvtudományi Társaság, valamint a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Kar. A verseny felvidéki szervezője a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége, társszervező pedig az SZMPSZ Érsekújvári Területi Választmánya és az érsekújvári Czuczor Gergely Alapiskola.

A járványhelyzetre való tekintettel az idei tanévben a válogatófordulókat, valamint a Kárpát-medencei döntőt online formában rendezik meg.

A verseny jellege egyéni írásbeli verseny. A tanulók a verseny helyszínén évfolyamonként és kategóriánként más-más digitális helyesírási feladatlapot töltenek ki egy központilag megadott online felületen – olvasható a pedagógusszövetség közleményében.

Az iskolák a központi versenyszervezők által a honlapon megadott felületen egy online adatlap kitöltésével tudnak benevezni a következő honlapon. A kép alatti Regisztráció menüre kattintva megtalálható a Határon túli intézmény: Felvidék.

Az alábbi linkre kattintva közvetlenül is elérhető a regisztráció.

A szervezők meghosszabbították a versenybe való jelentkezés időtartamát. Az új időpont január 16-a, eddig várják a versenyzők nevezését.

További részleteket az SZMPSZ honlapján olvashatnak.

(PP/Felvidék.ma)

Ezt már olvasta?

Címkék: SZMPSZ
Cookies