Jelenlegi hely

Jannik Müller: Tiszta fejjel

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2021, január 13 - 13:10 | DAC hírek
Davis sérülése miatt a jelenleg edzésben lévő keretünk legidősebb tagja a német védőjátékos, aki a jövő héten lesz 27 éves.
Jannik Müller: Tiszta fejjel

Múlt csütörtökön rajtolt a téli alapozás. Hogyan érzed magad a felkészülés első hetében és milyen volt a Dunaszerdahelyre való visszatérés?
„Sajnos véget ért a pihenőidőszak, de mivel már jó ideje professzionális futballista vagyok, hozzászoktam ehhez. Mondhatjuk, hogy a téli és a nyári felkészülési időszak az év legnehezebb időszaka egy játékos számára. Ki kell tisztítani a fejeket és teljes erőbedobással edzeni, hiszen ilyenkor szerezzük meg az erőnlétünk alapjait az egész évre.”

Fejben vagy fizikálisan nehezebb visszatérni a mindennapi rutinba?
„Fizikálisan volt nehezebb visszajönni. Otthon is edzettem, de a felkészülés során végzett gyakorlatok jóval igényesebbek erőnlétileg, de ahogy mondtam, ebből profitálunk az egész szezon során.”

Hogyan teltek az ünnepek és mennyire volt a járványhelyzet miatt nehéz a visszaút?
„Szép volt az ünnepi időszak, fél év után végre találkozhattam a családommal. A barátokkal nehezebb volt összejönni a járvány miatt. De jó dolog volt a családommal lenni és otthon tölteni az ünnepeket. Az elején örültem a dunaszerdahelyi visszatérésnek, hiszen így visszazökkenhetek a hétköznapokba, ám a határhoz érkezvén következett a Covid-teszt, és csak ennek sikeres abszolválását követően jöhettem vissza Szlovákiába, ahol szeretnénk egy sikeres tavaszt abszolválni.”

Eric Davis kiesésével jelenleg te vagy a csapat legrutinosabb tagja. Származik bármilyen előnyöd ebből?
„Nagyon fiatal csapat vagyunk. Természetesen sajnálom, hogy Eric sérült. A rutinjával képes volt a többieket is segíteni. Ezáltal több felelősség hárul rám is, de nem csak nekem kell húzóembernek lennem, hanem ott van még a csapatkapitány, Kalmár és Kružliak is, akik megoszthatják a felelősséget. Pótolnunk kell Eric a pályán nyújtott teljesítményét, amíg sajnos sérült.”

Kérdezgettek otthon a szlovák élvonalról? Ha igen, mit válaszoltál?
„Először mindenki ezt kérdezte, hogyan értékelem a külföldi klubváltásom. Mindannyiszor az volt a válaszom, hogy nagyon elégedett vagyok a váltással. Mindenekelőtt csapatként futballozunk, szeretnénk közönségszórakoztató focit mutatni, amely a gyors letámadáson alapszik. Azt gondolom, valamilyen szinten a német másodosztállyal lehetne összehasonlítani a színvonalat. Ez volt a tárgyilagos válaszom.”

Mik a szezon tavaszi felével kapcsolatos elvárásaid?
„Szeretnénk legalább a tabellán elfoglalt második helyünket megerősíteni, de ideális esetben jó lenne megszorongatni a Slovant is. Nehéz dolgunk lesz, mert viszonylag kényelmes előnnyel állnak az élen, viszont még három alkalommal is összecsapunk velük. Megvan tehát az esély az előny csökkentésére, és ezzel a céllal vágunk neki a tavasznak.”

dac1904.sk

Címkék: DAC, Jannik Müller