Back to top

Jakub Brašeň: Kis ember, nagy öröm

Publikálva: 2016, február 1 - 19:07
Jakub Brašeň, a DAC 26 éves játékosa és újdonsült apuka beszél a szombati edzőmérkőzésről, a kisfiáról, illetve a felkészülés eddigi menetéről.

Horváth Bélával csak ti ketten játszottátok végig a Győr elleni mérkőzést. Hogyan értékeled a szombati kilencven percet?

„Úgy vélem, jó meccs volt, csak kár, hogy nem sikerült győznünk. Szerintem az volt a döntő, hogy nem mi találtunk be először, hanem röviddel a mi nagy helyzetünk után az ellenfél került vezetésbe. De mindenképpen pozitívum, hogy nem adtuk fel. Kiegyenlítettünk, és a győzelmet is megszerezhettük volna.”

Az első félidőben a védelem egyik, a másikban a másik oldalán szerepeltél. Személy szerint hogy érezted magad a pályán?

„Úgy gondolom, hogy egész jól. Megszoktam már mindkét posztot, így nem volt gond.”

Mit szólsz ahhoz, hogy egy felkészülési mérkőzésre is közel négyszáz szurkoló látogatott ki?

„Mindenképpen jő érzés, hogy egy felkészülési találkozóra is kijönnek a szurkolók buzdítani minket. Bízom benne, hogy ez a bajnokságig is így marad, és minél több szurkoló látogat ki a bajnoki mérkőzésekre.”

Mögötted van már néhány felkészülés. Nehézsége alapján hova helyeznéd ezt a mostanit?

„Szerintem mindegyik felkészülés nehéz. Ez is az volt, de úgy gondolom, hogy mostantól már többet dolgozunk labdákkal, így egy picit könnyebb lesz. Már számoltam a napokat, mikor érnek véget a futóedzések, és már örülünk az előttünk álló időszakra.”

Pár napja nagy változás történt az életedben, hiszen kisfiad született. Már otthon a család? És hogy állsz az apai teendőkkel?

„Igen, a szülés utáni negyedik napon már haza is engedték őket. Éjszaka is boldogít minket a kicsi, hiszen nem akar sokat aludni, de mindenképpen hatalmas öröm az apaság. Eddig mindent győzök: a pelenkacserét és a éjszakai kelést is. Sajnos etetni nem tudom, így többet most nem adhatok neki.”

A mai edzést egészségügyi problémák végett ki kellett hagynod. Mivel küzdesz jelenleg?

„Valószínűleg be vannak gyulladva az orrüregeim. A mai kivizsgálás során antibiotikumot kaptam, csütörtökön megyek ellenőrzésre. Remélem, semmi komoly.” 

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Jakub Brašeň
Cookies