Back to top

Jakub Brašeň: Kétszáz!

Publikálva: 2016, szeptember 22 - 20:57
Jakub Brašeň a kétszázadik élvonalbeli összecsapására készül. A huszonhét esztendős, több poszton is bevethető játékosunk már szombaton, a sároseperjesi Tatran otthonában elérheti a bűvös számot.

A huszonhét éves Jakub Brašeň az emlékezetes 2014-es tavaszi szezon előtt nevelőegyesületéből, a besztercebányai Duklától érkezett Dunaszerdahelyre. A katonáknál 122 élvonalbeli fellépésén kilenc gólt szerzett. Azóta csapatunk 89 bajnoki mérkőzést abszolvált, és Jakub csak tizenkettőről hiányzott - mindannyiszor sérülés vagy eltiltás miatt; vagyis 77 élvonalbeli összecsapáson lépett pályára sárga-kék színekben, amelyeken ötször talált a hálóba. Összesen tehát 199 rajt áll jelenleg a neve mellett, 14 élvonalbeli góllal megfűszerezve. A kerek kétszázadik találkozóját így már most hétvégén elérheti, amikor is a sároseprejesi Tatranhoz látogatunk. „Természetesen örülök annak, hogy ennyiszer pályára léphettem az élvonalban, de most az a legfontosabb, hogy a kétszázadik rajtomon győzzön a csapat. Remélem, hogy végre sikerül megtörnünk a rossz sorozatunk, és szombaton három ponttal térünk haza,” mondja a jubiláns, és elmondja azt is, hogyan lehet az ő korára elérni ezt a számot: „Egy kis szerencse és az edzők bizalma is kellett ehhez, ez mellett a súlyosabb sérülések elkerülése is sokat segített. Bízom benne, hogy ez a szám még nőni fog, idővel akár más bajnokságban is.”

A bajnoki bemutatkozására minden játékos jól emlékszik, ez alól Jakub sem kivétel: „Besztercebányán egy DAC elleni hazai mérkőzésen debütáltam. Emlékszem, hogy hóban és jégen futballoztunk, és 0:0 lett az eredmény. Ezzel ellentétben, a századik találkozómra egyáltalán nem emlékszem, csak azt tudom, biztosan a Duklában volt még.”

Jakub tisztában volt azzal, hogy a kétszázadik rajtjára készül. „A műsorfüzetben rendszeresen figyelemmel követjük, ki mennyi mérkőzésnél jár, tehát tudtam róla. Azt is tudom, hogy a csapatban nekem van a legtöbb szlovák élvonalbeli rajtom.” Az együttes rossz szezonkezdete viszont alaposan meglepte őt. „Egyáltalán nem gondoltam volna, hogy ennyi bajnoki után csak négy ponttal állunk majd. Ez pályafutásom eddigi legrosszabb szezonkezdete. Nem tudom, mi történt velünk. A legutóbbi néhány összecsapáson viszont már veretlenek maradtunk, és kevés hiányzott, hogy a döntetlenekből győzelmek legyenek. Elég egyetlen gólocska, hogy belelendüljünk. Nagyon bízom benne, hogy most már sikerül győznünk, és minden sokkal jobb lesz. És főleg az új stadionnak örülök.”

Ahogy azt már Jakub is említette, a DAC jelenlegi játékoskeretéből neki van a legtöbb szlovák élvonalbeli pályára lépése, és Kwinnel egyetemben egyúttal ők gyűjtötték a legtöbb első ligás rajtot sárga-kék mezben is (77). Csapatunkkal azonban még nem járt Sároseperjesen, hiszen az idei újonc a legutóbbi három évet a második vonalban töltötte. A besztercebányai Duklával viszont már járt a kelet-szlovákiai városban. „Keleten mindig nehéz mérkőzéseket játszottunk, de nekünk csak magunkra kell figyelnünk. Elég jó csapatunk van ahhoz, hogy három pontot zsákmányoljunk. A héten becsületesen felkészülünk az összecsapásra, és győzelmi célokkal utazunk keletre. Semmi más nem jöhet számításba!”            

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Jakub Brašeň
Cookies