Back to top

Ízelítő a csallóközi élményekből

Publikálva: 2023, május 24 - 10:02
Csallóköz számos kikapcsolódási lehetőséget kínál – ez újra bebizonyosodott a 2. Csallóközi Élménybörzén, amelyet május 20-án, szombaton rendeztek meg Dunaszerdahelyen, a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ előtti téren.
Ízelítő a csallóközi élményekből

Aquaparkok, szafari, egzotikus állatok és egyedülálló élővilág, vízitúrák, aranymosás, játékos olvasmányok, mesék, különleges rendezvényhelyszínek és nagyszerű kultúrprogramok – ez mind itt, a Csallóközben, egy rendezvény keretében! A 2. Csallóközi Élménybörzén egy kis ízelítőt kaptak a vendégek mindabból, amit a régió kínál. A Csallóköz Területi Idegenforgalmi Szövetség a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központtal és Dunaszerdahely Városával közösen szervezte meg a rendezvényt, amely célja idén is az volt, hogy felhívja a figyelmet a régióban lévő gazdag idegenforgalmi kínálatra és a szórakozási lehetőségekre.

„Folyamatosan azon dolgozunk, hogy megismertessük a nagyközönséggel Csallóköz kínálatát. Külföldi rendezvényeken, szakmai programokon és a régióba szervezett utakon keresztül is népszerűsítjük az itteni lehetőségeket. A nemzetközi közönség mellett azonban az itt élő emberek és családok figyelmét is szeretnénk felkelteni, megmutatni nekik, hogy helyben is nagyszerű kikapcsolódási lehetőségek elérhetők“ – nyilatkozta Somogyi Gábor a Csallóköz Területi Idegenforgalmi Szövetség elnöke. Takács Tímea a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ igazgatója a lehetőségek sokaságát emelte ki rámutatva az idegenforgalmi célpontok mellett a gazdag kulturális kínálatra is.

A legnépszerűbb csallóközi célpontok, mint a dunaszerdahelyi Thermalpark, a nagymegyeri Thermal Corvinus, a dióspatonyi Slovakia Ring és a Malkia Park mellett megismerhette a közönség a vajkai Vízitúrákat, akik a Duna-ágakban kínálnak felejthetetlen csónaktúrákat.

Csallóköz egyedülálló értékeit mutatták be a DunaVit tagjai. A minőségi szórakozásra vágyók pedig a Csallóközi Könyvtár szerezhettek hasznos információkat. Két különleges rendezvényhelyszínt is megismerhettek a látogatók, a MILIA wine&event resortot és az R-Vin Winebart. Tuba Lajos a Somorjai Regionális Fejlesztési Ügynökség igazgatója bemutatta a régi csallóközi mesterséget, az

aranymosást.

Hangulatos programok, kézműves foglalkozások és arcfestés tette még színesebbé az egésznapos rendezvényt, amelyen színpadra álltak az Október utcai óvodások, a Krpčiarik népi együttes, majd Simi és Zsolti szórakoztatta a gyerekeket. Nagy Iván, a Csallóközi Múzeum igazgatója mesével, a DunaVit Természetvédelmi Társulat érdekes előadással kötötte le a közönség figyelmét. A délutáni műsor keretében a Csill & Dance tehetséges táncosai, a Športujsnami ügyes akrobata növendékei szórakoztatták a jelenlévőket, majd Hencz Krisztina és a Gomókák mesevilágába nyertek betekintést a nézők. A műsort a Shadows Club DS koncertje zárta.

(oocr)

Ezt már olvasta?

Cookies