Jelenlegi hely

„Isteni küldetésként tekintünk a tevékenységünkre”

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, december 22 - 09:59 | Színes
Minden karitatív szervezet életében a legaktívabb időszak az advent ideje, ezekben a hetekben megsokszorozódik a rászoruló családoktól érkező kérések száma. Szerencsére az adományozó, támogató szándék is ilyenkor a legerősebb. A partnerportálunk, a ma7.sk vendége ezúttal Bugár György, a Dunaszerdahelyi Plébániai Karitász vezetője, akivel a karitatív szervezet tevékenységéről beszélgettek.
„Isteni küldetésként tekintünk a tevékenységünkre”

Karácsony közeledtével megnő az emberek adakozó kedve, a tapasztalatok szerint ebben az időszakban az átlagnál többen keresik fel a segélyszervezeteket, hogy segítségüket ajánlják fel a rászorulók számára. A dunaszerdahelyi karitász önkéntesei stábunknak elmondták, hogy főként élelmiszert, meleg ruhákat, cipőket, tisztálkodási eszközöket várnak az adakozó kedvű emberektől.

Felajánlásaikat a karitász dunaszerdahelyi székházában, a Bacsák utcában adhatják le az emberek. A Dunaszerdahelyi Plébániai Karitász már az őszi hónapokban megkezdi a készülődést az adventi időszakra, hiszen a szervezet több jótékonysági akciót is szervez a rászoruló családok megsegítése céljából.

Forrás: ma7.sk