Back to top

„Isten csodálatos alkotása a nő” – a városi nyugdíjasotthonok szépkorú hölgyeit köszöntötték

Publikálva: 2023, március 9 - 12:21
Nőnap alkalmából a városvezetés a két városi nyugdíjasotthon szépkorú hölgyeit köszöntötte március 9-én.
„Isten csodálatos alkotása a nő” – a városi nyugdíjasotthonok szépkorú hölgyeit köszöntötték

A panzióba érkező vendégeket, Hájos Zoltán polgármestert, Karaffa Attila alpolgármestert, illetve a városi hivatal szociális osztályáról Miklós Alica osztályvezetőt és Bartalos Józsefet  Pongrácz Kálmán igazgató köszöntötte. Mint elmondta, a nőnap különleges és szép alkalom az idősebbek számára is, s minden évben nagy örömmel várják a március elejét. 
A szépkorú hölgyeket és a megjelent idős urakat Kollár Katalin énekes, a művészeti alapiskola igazgatója, az Opera Trió tagja varázsolta el Fényes Szabolcs és Szenes Iván örökérvényű slágereivel. 

Ünnepi köszöntőjében Hájos Zoltán polgármester a nőnap történetére, a női egyenjogúságért folytatott küzdelemre tekintett vissza, hozzátéve, sajnos még manapság is számos példát találni arra, hogy a nőket kevésbé értékelik a munkában, mint a férfiakat. 

„Ennek tekintetében mi a városi hivatalban nem különböztetjük meg a hölgyeket a férfiaktól, mindenkit annak függvényében jutalmazunk, amilyen munkát s ahogyan végez”, fogalmazott a városvezető, hozzátéve, ezért sem mindegy, hogy akár olyanokat is beengedünk Európába, akik a női egyenjogúságról teljesen másképp vélekednek, s akik a mi keresztény kultúránktól eltérő módon a nőket másod- vagy sokadrangúakként kezelik. 

„Kétségkívül, a nők szebbé teszik a világunkat, a lelkünket, ők azok, akik mindennapi munkájuk mellett képesek még valódi otthont is teremteni a számunkra”,

tette hozzá Hájos Zoltán. 

„Isten csodálatos alkotása a nő, aki az életet hordozza magában”

– köszöntötte a hölgyeket Karaffa Attila alpolgármester is. 

„Ezen a napon különösképpen megemlékezünk a hölgyek sokrétűségéről, hiszen egy hölgy a nap 24 órájában szolgál. Szolgál a családjának és utoljára tér nyugovóra. (...) Általuk tudjuk, milyen az elfogadás, az anyai szeretet melegsége, a szívünket lángba borító szerelem finomsága és ereje”

– fogalmazott az alpolgármester.

A városvezetők az ünnepség végén apró figyelmességgel lepték meg a panzió hölgyeit. 

(nagy)

Ezt már olvasta?

Címkék: nőnap, MDŽ
Cookies