Back to top

Ismét terítéken a kötelező matematikaérettségi bevezetése

Publikálva: 2019, szeptember 17 - 15:16
Az oktatási minisztérium azután dönt a matematikaérettségi újbóli bevezetéséről, miután megkapja és áttanulmányozza az Állami Pedagógiai Intézettől a matematika középiskolákban való oktatásának koncepcióját, jelent meg a ma7.sk portál oldalán.
Ismét terítéken a kötelező matematikaérettségi bevezetése

Még a matematikaérettségi kötelező bevezetése előtt a minisztérium szakmai és nyilvános vitát kezdeményez.

A matematikaoktatás koncepciója tartalmazni fogja a módosított oktatási szabványokat, az érettségi vizsgák szintjét, az ütemtervet, s azokat a tanulmányi szakokat, amelyek esetében kötelező lesz matematikából is érettségizni. S hogy mely iskolák diákjai lehetnek érintettek?

A minisztérium a gimnáziumokban, a természettudományi és műszaki középiskolában vezetné be, mégpedig akadémiai és alkalmazott matematika szinten. Az alkalmazotti szint a számolási készségekre helyezi hangsúlyt, a középiskolák végzősei olyan matematikai és pénzügyi alapismeretekre tennének szert, amit a mindennapi életben jól tudnak használni.

Nem lenne kötelező a matematikaérettségi például a konzervatóriumokban és a művészeti középiskolában.

Az érettségi újbóli bevezetését Richard Raši, invesztíciókért és informatizációért felelős kormányalelnök is jó ötletnek tartja. Legalább a gimnáziumokban szeretnék bevezetni.

Az IT szövetség alelnöke, Mário Lelovský szerint a munkáltatók kész és felkészült alkalmazottakat várnak a középiskolákból, s ebbe beletartozik a matematikai és logikai műveltség is. A jövőben könnyen előfordulhat, hogy a potenciális munkaadó a felvétel feltételeként kérni fogja a matematikaérettségit is.

Forrás: ma7.sk

Ezt már olvasta?

Cookies