Back to top

Ismét sok dunaszerdahelyi siker született

Publikálva: 2018, június 27 - 06:05
A keddi képviselő-testületi ülésen ismét beszámoltak a sikeres dunaszerdahelyi klubok és csoportok eredményeiről.

Hájos Zoltán polgármester megkérte az eredményes klubokat, hogy az ülés elején tárják a képviselők elé eredményeiről szóló beszámolót. Elsőként Végh Tibor, a DAC elnöke mondott köszönetet a városnak, hogy támogatja a klubot, mert a 25 év után elért bajnoki helyezés közös siker és bíznak benne, hogy egyre jobb eredményekkel tudják megörvendeztetni a dunaszerdahelyieket. Elmondta azt is, az Európa Ligában egy olyan ellenfél vár rájuk, amelynek költségvetése 10 millió euró, de ennek ellenére megpróbálnak túljutni rajta. 

Az IPPON karate klub legutóbbi sikereiről a csapat kiválósága, Csiba Dávid számolt be. Az elmúlt időszak eredményei kapcsán megemlítette az elnyert szlovák bajnoki címet és a kiváló szereplést az olaszországi Európa-bajnokságon. A kontinensviadalon Csiba Tibor, a klub elnöke kata masters +45-ös kategóriában és a Csiba Dávid, Klempa Lóránt és Gombala Péter alkotta csapat is harmadik helyet szerzett.

A birkózóklub sikereiről Hakszer Roland, a klub elnöke, városi képviselő nyújtott beszámolót. Kiemelte, jelenleg is több korosztályos versenyzőjük készül Európa-bajnokságra és világbajnokságra, a szezonban 12 bajnoki címet szereztek, miközben csapatversenyekben is az élmezőnyben végeztek. 

A női kézilabdázók eredményeit Horváth Zoltán, a klub elnöke, városunk alpolgármestere elevenítette fel. Elmondta, a felnőtt csapat újoncként mutatkozott be az I.ligában, ahol a kiváló negyedik helyet szerezte meg. A fiataloknál országos szinten is a legjobbak között végzett több csapat, voltak első, második és harmadik helyek egyaránt, miközben már több mint 200 fiatallal dolgoznak nap mint nap. A regionális kézilabda központ szintjén pedig bíznak az új koncepció eredményességében.

A sport mellett pedig a kultúra is helyet kapott, a Fókusz Gyermekszínpad legutóbbi sikereit Jarábik Gabriella, a csoport vezetője egyben városi képviselő tárta a testület elé.  Ahogy elmondta, a Duna Menti Tavaszon ismét kiválóan teljesítettek, Varga Zaránd egyéni díjat nyert, míg a csoport gyémántsávban részesült, így városunkat képviselhetik további fesztiválon.

Ezt már olvasta?

Cookies