Jelenlegi hely

Ismét révbe ért a KOMP

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, augusztus 18 - 17:38 | Kultúra
Festők, szobrászok, fotóművészek, iparművészek, éremművészek alkotják a KOMP-ot, azaz a Kortárs Művészeti Panorámát, amelynek új tárlatát mutatták be a Csallóközi Múzeum kiállítócsarnokában augusztus 15-én.
Ismét révbe ért a KOMP

Borbély Károly, Zuzana Benková, Borbély Máté, Dolán György, Füredi Kornél, Miro Gábriš, Karczagi Endre, Juhász Tibor, Lebó Ferenc, Karaffa Attila, M. Tóth Judit, Lipcsey György, Uzsák Zoltán, Simon Anikó és Varga György közös kiállításának megnyitóján A. Szabó László alpolgármester köszöntötte a megjelent művészeket és a látogatókat.

„Itt nekem nem lehet más tisztem, mint hogy sok szeretettel köszöntsem a művészeket, és megköszönjem nekik, hogy elkészítették ezt a fantasztikus kiállítást. Másodsorban szeretném köszönteni a múzeum dolgozóit, hogy ismételten otthont adtak a KOMP-nak, harmadsorban pedig meg szeretném köszönni a tárlatlátogatóknak, hogy ismét időt szakítottak erre a csodás élményre. Szeretném egyben a városi önkormányzat nevében ígérni, hogy mindent megteszünk annak érdekében, hogy a KOMP jövőre is kiköthessen Dunaszerdahelyen – mindannyiunk örömére”, fogalmazott az alpolgármester.

A tárlattal, pontosabban annak alkotóival Lacza Tihamér tudománytörténész ismertette meg a közönséget. Lacza, aki több éve nyitja már meg a tárlatot, ezúttal rendhagyó módot választott: az alkotások mögé nézve magát az alkotót, az embert, s leginkább annak mindennapi munkáját próbálta kifürkészni.

„Rájöttem, nagyon nem is ismerem magukat az alkotókat, és kíváncsi voltam, hogy mit is csinálnak, magánemberként milyen utat járnak éppen” – mondta a tudománytörténész, majd egyenként bemutatta a tárlat művészeit, s egyben kiállított alkotásaikat.

A megnyitón Tóth Csenge fuvolán, Kleé Gergely cajonon játszott.

A múzeumban készült galériánkat itt tekinthetik meg.